Lehull a lepel: minősítik a magyar strandokat, fürdőket, kastélyokat; ide lesz érdemes utazni

HelloVidék   
  Megosztom
Lehull a lepel: minősítik a magyar strandokat, fürdőket, kastélyokat; ide lesz érdemes utazni

A balatoni Kék Hullám Zászló strandminősítő rendszer mellett elindult egy országos minősítő rendszer is. A “Magyarország kincsei’ (Best of Hungary) ernyővédjegyet a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület működteti, és a strandok mellett, hat másik kategóriát tartalmaz: gyógyfürdő, élményfürdő, wellnessfürdő, vár, kastély, gyógyhely, fizetős strand, ingyenes strand, melyek közül a szezonra való tekintettel jelenleg a kastélyok és a strandok vannak fókuszban – a Balatoni Turizmus Szövetség tájékoztatása szerint.

Fekete Tamás, a szövetség alelnöke tájékoztatójában arra is kitért, hogy az első balatoni ‘Vízparti strandok’ védjegyet a Lido Strand kapta Vonyarcvashegyen.

A strandokon a következőket vizsgálják, ha egy üzemeltető, szolgáltató meg szeretné szerezni a védjegyet:

  • online és helyszíni tájékoztatás
  • megközelíthetőség, elérhetőség
  • tisztaság, rendezettség, karbantartottság
  • vendégbarát működés
  • élmény- és programkínálat
  • személyzet
  • speciális igények

Az egységes szempontrendszer jelentősége, hogy mivel országos szintű, valamennyi szabadvízi strand esetén ugyanazokat a minőségi szinteket határozza meg

- hangsúlyozta az alelnök. Fekete Tamás reméli, hogy a jövő évi fürdőszezont nyolcvan- kilencven olyan balatoni stranddal tudják majd elkezdeni, amelyek már ebben a rendszerben is bizonyították minőségüket.

A https://attrakciominosites.hu oldalon megtalálhatók majd a jövőben mindazok szolgáltatók, amelyek garantáltan magas minőséget nyújtanak – áll a szövetség közleményében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

strandok

kék hullám

balaton

balatoni turizmus szövetség

strandminősítés

védjegy