Egyre népszerűbbek ezek a vidéki workshopok: vajon, mi a titkuk?

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre népszerűbbek ezek a vidéki workshopok: vajon, mi a titkuk?

Óriási érdeklődés övezte a Nyíregyházi Turisztikai Iroda nyári kézműves workshopjait. A jelentkezők száma messze meghaladta a várakozásokat, amely igény azt bizonyítja, hogy a helyi, kézzel készült termékek iránti kereslet és kíváncsiság továbbra is növekszik.

A Visegrádi Alap támogatásával idén egy újabb programsorozattal készült a Nyíregyházi Turisztikai Iroda a városba érkező turisták számára, amellyel a helyi, kézzel készült termékek értékére hívták fel a figyelmet. Kreatív workshopokat szerveztek, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a kézműves termékek világába, aktívan bekapcsolódhattak a folyamatba, elkészíthették saját, egyedi emlékeiket, amelyeket haza is vihettek magukkal.

Az első workshopon a szappankészítés alapvető technikáit sajátíthatták el az érdeklődők, míg a második alkalommal egy fazekasműhelybe nyerhettek bepillantást. A harmadik workshopon a tanyasi élet varázsával ismerkedhettek meg a résztvevők, miközben felfedezték a gomolyasajt előállításának rejtelmeit.

Az események iránti érdeklődés rendkívüli volt, hiszen alkalmanként 20 főt tudtunk fogadni, ugyanakkor a jelentkezések száma többszöröse volt ennek

– mondta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A workshopokkal sikeresen összekapcsolták a turistákat a helyi termelőkkel, egyben új programlehetőséget is kínáltak számukra nyíregyházi tartózkodásuk idejére.

A workshopok után a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. egy termelőkről szóló kiadvány és térkép létrehozását tervezi, hogy az érdeklődők könnyen megtalálják a város különleges termékeit. Emellett tavasszal egy helyi termék fesztivált is rendeznek a belvárosban. Ezek a kezdeményezések mind azt a célt szolgálják, hogy a helyi kézművesek és termelők még inkább előtérbe kerüljenek, és megmutathassák egyedi értékeiket a város lakói és látogatói számára.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kézműves workshop

workshop

nyíregyháza

kézzel készült termékek

helyi termékek