Ez az éjszaka más lesz mint a többi: mutatjuk, mire készülnek ezek a vidéki városok

MTI   
  Megosztom
Ez az éjszaka más lesz mint a többi: mutatjuk, mire készülnek ezek a vidéki városok

Három helyszínen, Kecskeméten, Baján és Kiskunfélegyházán több mint húsz programmal várják a látogatókat a Kutatók éjszakáján, szeptember 29-én - közölték a rendezvénysorozat honlapján.

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnázium öt programmal csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy azok érdekesek legyenek az alsós diákoktól kezdve egészen a felnőtt korosztályig mindenki számára. A vármegye székhelyén lesznek robotikai előadások, biológiai, élettani bemutatók, de a résztvevők kipróbálhatják magukat kémia laborokban és egyéb logikai játékokban is.

Baján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös József Főiskola szervezésében tizennégy programot kínálnak a Kutatók éjszakájára. Az érdeklődők különböző víztudományi és hidrológiai bemutatókat, méréseket láthatnak, de ezek mellett kipróbálhatnak egy drónszimulátort, egy vízmérnöki szabadulószobát és egyéb biológiai, klímaváltozás tematikájú előadásokon is részt vehetnek.

Kiskunfélegyházán négy programot szerveznek a Kutatók éjszakájára, amelyen látványos szárazjeges kísérletek, illetve logikai társasjátékok és feladványok várják a látogatókat. Az érdeklődők különböző égitesteket is megtekinthetnek egy távcsöves bemutató és előadás keretében. A programokat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium szervezi, a távcsöves bemutató szervezője a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.A programokról további információ a kutatokejszakaja.hu weboldalon található.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutatók éjszakája

programok

baja

kecskemét

kiskunfélegyháza