Hatalmas buli készül Veszprémben: mutatjuk a részleteket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hatalmas buli készül Veszprémben: mutatjuk a részleteket

Közös zenélésre várják a gyermekeket és felnőtteket pénteken Veszprémben a zene világnapja alkalmából. A Hangjáték ünnepi rendezvényén lesz népdaléneklés és a hangszeres zenével is ismerkedhetnek a látogatók - írja az MTI.

A közlemény szerint a Hangjáték elnevezésű zenei program küldetése, hogy minél többen éljék át a zene adta örömöt. A péntek délutáni rendezvény Prejczer Kata foglalkozásával indul és a legkisebbeknek szól, kiderül majd, hogyan lehet bevezetni a hároméves kor alatti kisgyermekeket a zene világába. Ezt követően Huszti Laci zeneóvodája a nagyobb gyermekeket várja, akik az ukulelével ismerkedhetnek. A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik az érdeklődők, Jankovics Zoltán és Franczia Dani foglalkozásán pedig olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni, mint az ausztrál didzseridu és különböző ütőhangszerek. Vér Péter kurzusán a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló Hangjáték kezdeményezés két éve indult, változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és ingyenes zenei eseményekkel járul hozzá a zene népszerűsítéséhez. A Hangjáték keretében indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul. A programnak köszönhetően eddig közel 250 eseményen több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

veszprém

európa kulturális fővárosa

kultúra

hellovidek