Eldobod az agyad, ha ezt meglátod! Focistának állt Debrecenben a kis vöröspanda

HelloVidék   
  Megosztom
Eldobod az agyad, ha ezt meglátod! Focistának állt Debrecenben a kis vöröspanda

A Zoo Debrecen lakóinak jelképes örökbefogadása remek lehetőség arra, hogy magánszemélyek, cégek, intézmények és szervezetek közvetlenül hozzájáruljanak egy-egy nekik kedves állat jólétéhez és egyúttal az állatkerti fajmegőrzési munka sikereihez.

Legutóbb a DVSC Futball Zrt-vel gyarapodott az állatkerti nevelőszülők köre, miután ma délelőtt a klub ünnepélyesen örökbe fogadta a debreceni vöröspanda-család mindhárom tagját – Macit, Panditát és június 18-án született első utódjukat, Meit. Ez a különleges faj igazán illő választás a sportcsapat számára nemcsak jellegzetes piros-fehér színezete, hanem macskaügyessége miatt is, így örökbefogadottjai a remények szerint meghozzák majd a csapat szerencséjét a pályán.

Nagylelkű támogatásával a DVSC rendszeres jelleggel hozzájárul a Nagyerdő fái alatt élő pandák takarmányozásához és környezetgazdagításához – többek között a mai ceremónián átadott speciális környezetgazdagító labda segítségével –, további kifutójuk jövőbeli megújításához, mindezek révén pedig ahhoz, hogy újabb debreceni utódokkal gyarapodhasson majd e szorult természetvédelmi helyzetű faj európai állatkerti állománya.

A Himalája, Észak-Burma, valamint a kínai Szecsuán és Jünnan tartományok magashegyi erdőiben őshonos vörös pandának immár alig 10.000 egyede él a természetben az élőhelypusztulás és az orvvadászat következtében, így veszélyeztetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján. A faj megmentésében fontos szerepet játszanak a biztosítékpopulációkat gondozó és az élőhelyi védelmet is segítő állatkertek, amelyek részben lelkes támogatóiknak köszönhetően végezhetik e munkát.

A Zoo Debrecen ezúton is köszöni a DVSC felajánlását, és bízik benne, hogy a későbbiekben további tiszteletbeli nevelőszülőket köszönthet támogatói körében.

Címlapkép, fotó: Zoo Debrecen

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen zoo

debrecen

állatkert

vöröspanda

örökbefogadás

dvsc