Elképesztő, mire készülnek a erdészetek: ilyen buli még nem volt az erdőkben

MTI   
  Megosztom
Elképesztő, mire készülnek a erdészetek: ilyen buli még nem volt az erdőkben

Országszerte több mint száz programmal várják az erdészetek a fák világa iránt érdeklődőket október 2. és 8. között a hagyományos Erdők Hetén - közölte az Agrárminisztérium (AM).

A közleményben azt írták, hogy a 27. alkalommal megrendezett eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az erdők szerepére és a megőrzésük érdekében végzett emberi munka fontosságára.

Az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált és az AM által támogatott programok megvalósításában jelentős részt vállalnak az állami erdészeti társaságok, melyek kiemelt feladatuknak tartják az erdőgazdálkodás fenntarthatóságának bemutatását és a környezeti nevelési munka segítését

- tették hozzá.

A részletes programterv az erdokhete.hu oldalon olvasható, ahol az egyes eseményekkel kapcsolatos esetleges jelentkezési és egyéb részvételi információk is megtalálhatóak

- jelezték.

A közlemény szerint Magyarországon 37 minősített erdészeti erdei iskola működik, amelyek évente mintegy százezer gyermeket fogadnak foglalkozásaikon.

Az Erdők Hete programok nemcsak gyermekeknek, hanem az egész családnak, illetve az érdeklődő felnőtteknek is szólnak, hiszen az erdők ügye az egész társadalom ügye

- fűzték hozzá.

A 27. Erdők Hete központi rendezvénye október 5-én Sopronban, az Erdők Házában, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében lesz.

Ebből az alkalomból a Nyugat-dunántúli térség erdészeti erdei iskolái nyílt napot tartanak az oktatási intézmények és a pedagógusok számára, ahol megismerkedhetnek az erdei iskolai oktatás módszertanával és lehetőségeivel

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erdészetek

fák

erdők hete

agrárminisztérium