Sosem rendeztek még ilyen eseményt Szegeden: itt vannak a részletel

MTI   
  Megosztom
Sosem rendeztek még ilyen eseményt Szegeden: itt vannak a részletel

Az építészet, a gasztronómia, a képzőművészet és a művészetterápia területét is érinti a csütörtökön kezdődő Szeged Design Week, amelyet első ízben szerveztek meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kreatív szakemberei - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

A kreatív szakma legnépszerűbb és leglátogatottabb programsorozatába, a huszadik éve futó Budapest Design Weekbe idén Szeged is bekapcsolódik. Október 5. és 15. között sokszínű programkínálattal várják az érdeklődőket a szegedi kreatív szakemberek a város népszerű és kevéssé ismert vagy eddig a látogatók elől elzárt helyszínein.

Szeged partnervárosként pályázta meg a lehetőséget a Budapest Design Week regionális helyszíneként Váraljai Anna művészettörténész, az SZTE bölcsészkarának adjunktusa, valamint a két mesterképzésen tanuló design- és művészetmenedzsment hallgató, Kőrösi Kíra és Nagy Petra kezdeményezésére.

A bő egyhetes programsorozat lehetőséget teremt arra az érdeklődőknek, hogy megismerjék a régió feltörekvő művészeit és kulisszatitkaikat, egy-egy nyitott műhely falain belül bekapcsolódjanak az alkotás folyamatába, részt vegyenek workshopokon, izgalmas szakmai kerekasztal-beszélgetéseken, gasztronómiai eseményeken.

Az ingyenes, de részben regisztrációhoz kötött rendezvények között szerepel a többi közt kortárs építészeti séta Szeged belvárosában, ehető feltéttel komponált művészeti alkotások tárlata, steampunk ékszerkiállítás, műhelybejárás az Alkimista lakásétteremben, látogatás festő-, üveg- és porcelánművészek műtermeiben, a művészet- és bábterápiáról szóló előadás vagy a meseregényekről szóló konferencia.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

gasztronómia

építészet

képzőművészet

művészetterápia