Megrendülten nyilatkozott a Nemzeti Színház balesete kapcsán a győri teátrum igazgatója

HelloVidék   
  Megosztom
Megrendülten nyilatkozott a Nemzeti Színház balesete kapcsán a győri teátrum igazgatója

A Nemzeti Színházban történt szörnyű baleset miatt felül fogják vizsgálni a jelenlegi szabályokat a Győri Nemzet Színházban. Erről Bakos-Kiss Gábor színházigazgató beszélt a Hello Vidéknek.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor lapunk megkeresésére elmondta, hogy mindannyiukat foglalkoztatja a tragédia. A szakember fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az ő igazgatása alatt nem történt ilyen jellegű baleset a Győri Nemzeti Színházban.

Ez az a fajta eset, amikor nem lehetünk elég óvatosak, muszáj újra és újra felhívni mindannyiunk figyelmét arra, hogy a színház veszélyes üzem

– hívta fel a figyelmet.

Bakos-Kiss Gábor lapunk azt is elmondta, hogy mélységesen megrázta a tragédia, már csak azért is, mert két olyan kollégáról van szó, akikkel éveken keresztül egy társulat tagjai voltak.

Hihetetlenül le vagyok törve, és nagyon nagyon bízok abban, hogy mihamarabb felépüljenek a színészek

- mondta lapunknak a színházigazgató.

Mint ismert, egy emberként rázta meg az országot a Nemzeti Színházban történt múlt pénteki baleset. A Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Az esetnek komoly következményei lettek, mivel hétfőn bejelentette lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. Csák János miniszter viszont egyelőre nem fogadta azt el. A Pénzcentrum összesítése szerint a szörnyű eset rávilágítja a figyelmet arra, hogy akadnak még bőven gondok a munkahelyi biztonsággal. A statisztikák azt mutatják, hogy 2022-ben Magyarországon 21 273 munkabaleset történt, ebből 68 volt halálos.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

baleset

színház

szabályok