Megrendülten nyilatkozott a Nemzeti Színház balesete kapcsán a győri teátrum igazgatója

HelloVidék   
  Megosztom
Megrendülten nyilatkozott a Nemzeti Színház balesete kapcsán a győri teátrum igazgatója

A Nemzeti Színházban történt szörnyű baleset miatt felül fogják vizsgálni a jelenlegi szabályokat a Győri Nemzet Színházban. Erről Bakos-Kiss Gábor színházigazgató beszélt a Hello Vidéknek.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Bakos-Kiss Gábor lapunk megkeresésére elmondta, hogy mindannyiukat foglalkoztatja a tragédia. A szakember fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az ő igazgatása alatt nem történt ilyen jellegű baleset a Győri Nemzeti Színházban.

Ez az a fajta eset, amikor nem lehetünk elég óvatosak, muszáj újra és újra felhívni mindannyiunk figyelmét arra, hogy a színház veszélyes üzem

– hívta fel a figyelmet.

Bakos-Kiss Gábor lapunk azt is elmondta, hogy mélységesen megrázta a tragédia, már csak azért is, mert két olyan kollégáról van szó, akikkel éveken keresztül egy társulat tagjai voltak.

Hihetetlenül le vagyok törve, és nagyon nagyon bízok abban, hogy mihamarabb felépüljenek a színészek

- mondta lapunknak a színházigazgató.

Mint ismert, egy emberként rázta meg az országot a Nemzeti Színházban történt múlt pénteki baleset. A Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A Nemzeti Színház másnap közleményt adott ki, melyben beszámolt a művészek egészségi állapotáról.

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Az esetnek komoly következményei lettek, mivel hétfőn bejelentette lemondását Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója. Csák János miniszter viszont egyelőre nem fogadta azt el. A Pénzcentrum összesítése szerint a szörnyű eset rávilágítja a figyelmet arra, hogy akadnak még bőven gondok a munkahelyi biztonsággal. A statisztikák azt mutatják, hogy 2022-ben Magyarországon 21 273 munkabaleset történt, ebből 68 volt halálos.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

baleset

színház

szabályok