3+1 toplistás adventi vásár vidéken: ahol a forralt bor mellett pompás forgatag is vár

HelloVidék   
  Megosztom
3+1 toplistás adventi vásár vidéken: ahol a forralt bor mellett pompás forgatag is vár

December az advent időszaka, a készülődés, a fény, a szeretet ünnepe, amikor forralt bor, narancs és fahéj illata járja át a levegőt. Az ország nagyvárosaiban már javában zajlanak az előkészületek. Cikksorozatunk következő részében megnéztük, hogy mivel készülnek idehaza a délkeleti nagyvárosok.


 

Kecskemét

2023-ban újra megrendezik Kecskeméten az adventi vásárt, mely december 1. és 23. között várja a hangolódásra éheseket.

Több héten át finomabbnál finomabb étel- és italkínálattal várják a vendégeket, emellett a nagy hidegben színes programok keretén belül is felmelegedhetnek. Az adventi vásár Kecskemét történelmi fő terén, a Kossuth téren kerül megrendezésre.

A karácsonyhoz kötődő játékok, rituálék, hagyományok felelevenítése mellett varázslatos fényjátékkal, adventi dallamokkal teszik még meghittebbé, még hangulatosabbá az ünnepvárás időszakát. A színpadi és más egyéb műsorkínálat, a jégpálya szolgáltatásai kellemes időtöltést kínálnak minden korosztály számára, és miközben élvezik a tél jókedvű örömeit, beszerezhetik a szeretteiknek szánt különleges ajándékokat is a vásárban.

A Kecskeméti Piac szervezésében, 2023. november 26-án, vasárnap 7.00-12.00 óráig kerül megrendezésre a Bohém Piac karácsonyi külön rendezvénye: egy rendhagyó Karácsonyi vásár a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér hátsó részén.

A bőséges kézműves és termelői portékaválaszték mellett, karácsonyi hangulatot idéző selfipont, vattacukor, popcorn, forraltbor kóstoló várja a piacra érkezőket. A piaci Karácsonyi vásár kiváló ajándékozási lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretik a különlegességeket, az egyedit, a minőségit és preferálják a hazai termékeket!

A szilveszteri mulatságról nívós együttes gondoskodik, éjfélkor pedig tűzijáték köszönti az újévet és a főterén együtt ünneplőket. „Az ünnep azé, aki részt vesz benne!” A kecskeméti Téli Fesztivál kínálata megszólítja, hívja és a közösséghez vezeti az odalátogatókat

Szeged

A szegedi adventi készülődés december 1-én kezdődik, a programok, látványosságok a finom forralt borok és gasztronómia élmények egészen december 24-ig várják az érdeklődőket a Dóm téren.

A hagyományoknak megfelelően az első adventi vasárnap előtt, december 1-jén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, az adventi készülődés időszaka. A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját.

Megérkezett a Dóm térre és a tervek szerint október végén elindul az ötven méteres óriáskerék, amiből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra. Idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is.

Két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér, ami remélhetőleg sokak kedvence lesz. Hétvégenként a zenés programok mellett látványos tűzzsonglőr show várja majd a kilátogatókat. A vendégek a nézelődés és vásárlás mellett jókat ehetnek és ihatnak a megszokott karácsonyi gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. December 3-ától vasárnaponként szegedi közéleti személyiségek és az egyházak képviselő közösen gyújtják majd meg a gyertyákat a város adventi koszorúján.

A Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni és természetesen idén ünnepi ruhát ölt a belváros, lesz karácsonyi díszvilágítás, óriás rénszarvas és mikulás szán is.

Békéscsaba

2023. november 26-tól újra megnyitja kapuit az év legvarázslatosabb és egyben a megye egyik legnagyobb eseménye, a Békéscsabai Adventi vásár. A hangulatos vásáron minden dísz, ajándék és kellék beszerezhető, ami a karácsonyi ünnephez és készülődéshez szükséges. Leginkább kézműves árusok portékáit vásárolhatják meg, akik szeretettel készítették különböző tárgyaikat.

Szolnok

A Kossuth téren felállított Adventi Falu és a Hild téri Karácsonyi Vásár a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. egyik kiemelt rendezvénye.

A Kossuth téren adventi falu, a Hild téren pedig karácsonyi vásár várja a látogatókat. A város karácsonyfája idén is a Kossuth téren áll majd. A várakozás időszakában az ünnepi hangolódást zenei programok, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek is segítik. A szervezők remélik, hogy a kínált programok és élmények sokak számára jelentenek majd felhőtlen szórakozást, és mindenkinek elhozza a szeretet ünnepének hangulatát.

A város karácsonyfája idén is elfoglalja majd méltó és megszokott helyét a Kossuth téren, melynek csodálatos fényeit felemelő érzés megcsodálni. Emellett kulturális programok sokasága, varázslatos mesevilág várja a kilátogatókat, a betlehemi installáció egyedi látványvilágot teremt. Az Adventi Falu a kisgyermekes családoknak is élményekben gazdag kikapcsolódást kínál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

karácsonyi vásár

programajánló

rendezvény