Megelevenedik a jövő ezen a vidéki rendezvényen: a Szilícium-völgyből érkeznek az előadók

HelloVidék   
  Megosztom
Megelevenedik a jövő ezen a vidéki rendezvényen: a Szilícium-völgyből érkeznek az előadók

Már 5. alkalommal nyitja meg kapuit november 23-án a Szeged Business & IT (SzeBIT) Magyarország legnagyobb ingyenes technológiai rendezvénye, ahol a jövő elevenedik meg. A PC Trade Systems Kft. által szervezett SzeBIT idei fő témája a mesterséges intelligencia és az IT biztonság. Ennek jegyében a Szilícium-völgyből fog érkezni előadást tartani Tilesch György mesterséges intelligencia-szakértő és tanácsadó, valamint biztonságiőr robot fog vigyázni a látogatókra. Schumacher Vanda pedig a kezében lévő chipről fog mesélni.

A kiállítás, előadások és workshopok keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők 2023 legizgalmasabb digitális újdonságaival – derül ki a PC Trade Systems közleményéből:

  1. kiállítói standokon: láthatóak, kipróbálhatóak és tesztelhetőek világújdonság megoldások
  2. előadások során: laikusok számára érhető módon magyarázzák el a legújabb technológiai irányokat
  3. tematikus workshopok keretében: szakemberek számára, mélyebb szakmai háttérrel engednek betekintést a technológiai újdonságokba (regisztráció köteles).

Bonyolult problémákról közérthetően

A SzeBIT egyik legfőbb erőssége a nyelvezete. A szervezők tudatosan törekednek arra, hogy annak ellenére, hogy igen bonyolult technológiai problémák és megoldások kerülnek terítékre, mindez közérthető nyelvezettel történjék. A rendezvény színpadán egy-egy konkrét technológiai kihívás általános áttekintése zajlik majd. Azaz nem termékbemutatókat hallgathatnak meg az érdeklődők, hanem olyan inspiratív előadásokat, amelyek után vélhetően máshogy fognak gondolni az adott témára.

A SzeBIT különlegességét adják a szakmai workshopok is: ennek keretén belül kis létszám (maximum 25 fő) mellett vezető hazai IT szakemberekkel lehet egy-egy szakmai témában elmélyedni. A kiállítótérben a HP, EPSON, Fujitsu Hungary, Samsung, HPE Aruba, SKC-Solution, Asus, PC Trade Systems, CHS, MSI és a Bastion szenzációs megoldásai láthatóak és kipróbálhatóak. Lesznek robotok, csúcstechnológiás irodatechnikai és gamer megoldások. Mindezek mellett szakemberekkel is lehet beszélgetni egy-egy felmerülő IT téma, kihívás tárgyában.

A tavalyi év nagy sikeres után idén is lesz Gamer Corner, ahol kipróbálható lesz két élethű élményt nyújtó autóverseny-szimulátor, sőt egy VR autóverseny-szimulátor is! A gamer cornerben továbbá megtalálható lesz a HP Omen és az Asus „ROG Zephyrus” valódi gamereknek szóló csúcskategóriás gépei, amelyekkel a játékélmény új dimenziókba jut el. A rendezvényhez karitatív misszió is társul: adománnyal járul hozzá a PC Trade Systems Kft. „Fut a Trade” elnevezésű futócsoportja által kiválasztott alapítvány működéséhez.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szeged

rendezvény

jövő

tudomány

szórakozás

mesterséges intelligencia

programajánló