18. századi időutazásra csábít ez a békési város: 100 milliót költöttek az épületekre

MTI   
  Megosztom
18. századi időutazásra csábít ez a békési város: 100 milliót költöttek az épületekre

Százmillió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Békés vármegyei Mezőhegyesen. Az önkormányzat tervei szerint az ide látogatók 18. századi hangulatba léphetnek vissza egy városi séta alkalmával a fejlesztés eredményeként.

Közleményükben arról tájékoztattak, hogy a forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el, a projekt célja Mezőhegyes épített örökségének komplex turisztikai csomagként történő bemutatása, amelynek segítségével a mintegy 4500 lakosú, méneséről ismert dél-békési város egésze is megismerhetővé válik - írták.

A jövő év végéig felújítják a Bazár épületét, ahol egy 30 négyzetméteres turisztikai kiállítóteret hoznak létre. A Petőfi sétányt rózsalugasos szabadtéri kiállítótérré alakítják át, ahol szemléltető és bemutató táblákon turisztikai információkat tesznek közzé. A megújult sétány a műemlék vasútállomást és a szintén műemlék Centrál Éttermet köti majd össze. Az örökségvédelmi létesítmények felújításával a városban folyamatosan megújuló műemléki épületek állagmegóvása tovább folytatódik - írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

mezőhegyes

pályázat

műemléki helyreállítás

történelem

szórakozás