Gigantikus méretű gomba termett Tolnában: közel tíz kilós a termesztő idei laskabokra

HelloVidék   
  Megosztom
Gigantikus méretű gomba termett Tolnában: közel tíz kilós a termesztő idei laskabokra

Az elmúlt évben Tolna vármegye- és országszerte ismert halas vállalkozó varsádi telephelyén kapitális laskabokor termett. A gombatermés súlya megközelítette a négy kilogrammot. Ahogy a teol.hu írja, most eltelt egy év és a (gomba) történelem megismételte önmagát: pontosan ugyanazon a tuskón ismét laska nőtt, növekedett, sőt, burjánzott. Ráadásul a súlya is nagyobb lett, mint a korábbi termésé.

Ahogy a portál írja, Czikk László kereste fel őket azzal a hírrel, hogy lemérte az idei gomba boglyát, és alig akart hinni a szemének: a mérleg nyelve 9,9 kilogrammnál állt meg.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a termés bizonyára sok esőt is magába szívott. De ez a közel tíz kilogrammos súly akkor is rekord

- mondta a termelő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gombatermelő

gombatermesztő

tolna megye