Rangos elismerés: Sopron díszpolgára lett a népszerű magyar színész

HelloVidék   
  Megosztom
Rangos elismerés: Sopron díszpolgára lett a népszerű magyar színész

Sopron közgyűlése díszpolgári címet adományozott Eperjes Károlynak. A hegykői születésű, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt a pályája ugyan messzire repítette, de a szülőföldhöz való kötődése máig eleven.

Meglepve, de különösen nagy örömmel fogadta az elismerést, mivel Hegykő és Budapest után ez a harmadik díszpolgári címe Eperjes Károlynak, aki tudja, hogy ez innentől kezdve fokozottabb jelenlétet igényel majd a részéről - írja a Kisalföld.

Igyekszem ennek a nem terhes, inkább áldott felelősségnek megfelelni. Megjegyzem, hetven éves vagyok, idén erőmön túl vállaltam Sopronban munkát. Jövőre, bár még nem látszik a program vége, nem szeretnék ennyire leterhelődni

- jegyezte meg Eperjes Károly.

Mint mondta, nagyon sokaknak tartozik hálával, hogy a díszpolgári címig eljuthatott. Annyian vannak, hogy név szerint nem említi meg őket.

Tanárainknak, orvosainknak, papjainknak, osztálytársainknak és sok mindenki másnak tartozom hálával és köszönettel. Szeretettel gondolok mindnyájukra rájuk

- tette hozzá a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Eperjes Károly jelenleg a Nagy Viktor rendezésében színpadra kerülő Legyetek jók, ha tudtok című darabban Néri Szent Fülöp szerepére készül. A próbák a héten megkezdődtek, a bemutatót előreláthatólag 2024. január 27-re tervezik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

díszpolgár

hegykő

elismerés