Baljós számok érkeztek: mi lesz így a kocsmákkal?

HelloVidék   
  Megosztom
Baljós számok érkeztek: mi lesz így a kocsmákkal?

Egyre kevesebb a kocsma vidéken, még 2010-hez 21 500 volt az országban, addig tavaly már csak 12 200. A KSH nyilvántartása szerint 13 év alatt a kocsmák 45 százaléka szűnt meg.

Az ATV Híradója három települést választott ki, ahol eltűntek a kocsmák, az ország különböző térségeiben forgattak. A somogyi, 1200 lakosú Mezőcsokonyán négy kocsma is volt egykor, mára azonban már egy sem üzemel.

Ez egy megszokott összejöveteli hely volt, nemcsak az italosoknak, hanem azoknak is, akik beszélgetni szerettek. Ők is hiányolják ezt

– mondta Ballér Péter polgármester.

A nógrádi Szécsényhez tartozó Benczúrfalván sincs már kocsma, a régi helyén egy üres telek található. A szabolcsi Vásárosnaményhoz tartozó Gergelyiugornyán sincs állandó kocsma.

A kikapcsolódás olyan formája, hogy kocsmázás, az háttérbe szorult, és ez szerintem örömteli dolog. Azt is látom, hogy amikor valaki esetleg betér este a városban szintén szintén komoly számban csökkent kocsma vagy vendéglátó egység valamelyikébe, akkor kevesebb időt tölt el, és megy haza a családjához

– nyilatkozott az ATV-nek Vásárosnamény város polgármestere, Filep Sándor.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

kocsma

megszüntetés

bezár