Ennél cukibbat ma már tuti nem látsz: világritkaság született a vidéki állatkertben + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ennél cukibbat ma már tuti nem látsz: világritkaság született a vidéki állatkertben + Videó

A világon az egyik legfenyegetettebb, állatkertekben is igen ritkán tartott leopárdalfajhoz tartozó észak-kínai leopárdkölyök született a debreceni állatkertben. A kis leopárdot kedden mutatták be a sajtónak, és szerdától már a nagyközönség is láthatja.

Régóta várt és jelentős gyűjteményi gyarapodásról adhat hírt az év elején az ország első vidéki állat- és növénykertje, ahol 2023. november 21-én megszületett a 2022 őszén egymásra talált észak-kínai leopárdpár, Coolio és Jilin első utódja - adta hírül a debreceni állatkert.

A bő kéthónapos kölyök kezdettől fogva szépen gyarapodik anyja gondoskodása mellett – amit a szemfüles látogatók a hónapban már maguk is megfigyelhettek –, így január 30-án délután elérkezett az idő első állatorvosi vizsgálatára és a sajtó előtti bemutatására Papp László polgármester részvételével. A most 3100 grammos kisleopárd kondíciója kifogástalan, neme nőstény, nevéről pedig ez alapján döntenek majd a látogatóközönség bevonásával, akik délutánonként már jó eséllyel láthatják a kifutóban, ahogy egyre bátrabban ismerkedik téli környezetével

- közölték.

A Zoo Debrecen még hozzátette:

kereken két évtizede szolgál az észak-kínai leopárdok egyik mentsváraként; néhai tenyészpárja, Szépfiú és Tschunja – akik hazánkban elsőként szaporodtak sikeresen – összesen négy ízben járult hozzá e fokozottan fenyegetett alfaj európai állatkerti állományának gyarapodásához. A 2009-ben született utód például egészen kalandos módon cseperedett fel, mivel neveléséhez nemcsak a gondozók szakértelmére, hanem dajkakutya segítségére is szükség volt. További érdekesség, hogy a dániai Ree Park Safariból érkezett Coolio apja nem más, mint az első cívisvárosi születésű észak-kínai leopárd, így most az ő unokájával is ez a kiváló genetikájú debreceni vérvonal folytatódik.

Coolio és Jilin nászáról, valamint sok másik állatkerti hálószobatitokról is mesélnek majd a gondozók február 14-én, a Valentin-nap alkalmából tartott esti állatkerti sétán.

Fotó: Zoo Debrecen

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadállat

leopárd

debreceni zoo