Nagy dobásra készülnek Veszprémben: különleges fesztivál várja a látogatókat tavasszal

MTI   
  Megosztom
Nagy dobásra készülnek Veszprémben: különleges fesztivál várja a látogatókat tavasszal

VárLak címmel rendeznek fesztivált március végén a veszprémi Kabóca Bábszínházban. A kétnapos rendezvény keretében nyitják meg hivatalosan a bábszínház új játszóhelyét.

Március 23-24-i fesztivál apropóját a gyermekszínházi világnap, a bábszínházi világnap és a Színházak éjszakája adja, melyeket szintén március második felében tartanak világszerte.

Március 22-én, pénteken a veszprémi kulturális intézmények, valamint a színházi, bábszínházi szakma képviselői jelenlétében avatja fel az új épületet Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Szombaton pedig a nagyközönség előtt is megnyílik a Kabóca Bábszínház és az épületet körülölelő park.

Parkavatót is rendeznek, madárházakat, madáretetőket és rovarhoteleket helyeznek ki a Kabóca Bábszínház parkjában, majd gyermektáncház indul Vastag Ricsi vezényletével.

Szombaton kipróbálhatják a gyerekek, hogy milyen egy éjszakát a bábszínházban tölteni. Vacsora után kalandtúra indul majd a Kabóca Bábszínház színészeinek közreműködésével. Ezután a Csókolom, hol a víz? című produkciót tekinthetik meg és a kulisszák mögé is bekukucskálhatnak előadás közben a résztvevők, végül Danny Bain mond esti mesét.

Vasárnap reggel Ladányi Andrea táncos-koreográfus tart zenés ébresztő tornát, utána színházi díszítőkként is kipróbálhatják magukat a gyerekek, akik segíthetnek beépíteni A boszorkány cukrászdája című előadás díszletét. A Kolozsi Angéla rendezte produkciót meg is nézhetik az érdeklődők, majd kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

A fesztivál az éjszakai program kivételével ingyenesen látogatható, az éjszakai rendezvény regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fesztivál

veszprém

program