Rekordturizmus: Eger az év minden időszakában vonzó célpont a turistáknak

MTI   
  Megosztom
Rekordturizmus: Eger az év minden időszakában vonzó célpont a turistáknak

Eger turizmusa tavaly ismét rekordévet zárt: a vendégéjszakák száma közel 5,5 százalékkal bővült az előző évhez képest - közölte Habis László, a város polgármestere pénteken az MTI-vel.

2018-ban mintegy 666 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hevesi megyeszékhelyen, ez több mint 34 ezerrel haladta meg a 2017. évi adatot, mondta Habis László. A bővülés 2013 óta töretlen, öt év alatt 64 százalékos, ez idő alatt az egy látogató által eltöltött átlagos vendégéjszaka szám 2,3-ról 2,9-re emelkedett.

A szállodák 54 százalékot meghaladó arányban részesültek a tavalyi teljesítményből, ám az egyéb szálláshelyek mennyisége és jelentősége is növekvő: ma már több mint 530 nyilvántartott szálláshely működik a városban.

A vendégforgalmon belül a külföldiek aránya 2018-ban 30 százalék körül volt. A lengyel vendégek 35 százalékkal részesedtek a külföldiek között, emellett növekedést sikerült elérni a cseh relációban, valamint az Ázsiából, Észak-Amerikából érkező vendégek körében.

A mutatókból kiderül, hogy Eger az év minden időszakában vonzó utazási célpont. A tavalyi év után csaknem 240 millió forint idegenforgalmi adó folyt be a városhoz, 2017-ben 226 millió forint volt ez az összeg. A polgármester szerint a sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 2018-ban útjára indult Eger önálló turisztikai honlapja, amely négy nyelven ad hasznos és naprakész információt az érdeklődőknek a városról, a látnivalókról, programokról, akár személyre szabott ajánlatokat nyújt. Eger megtalálható jelentős nemzetközi portálokon is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

turisztika

turizmus