Megrohamozták a turisták Baranyát: Pécs népszerűsége évről évre rohamosan nő

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohamozták a turisták Baranyát: Pécs népszerűsége évről évre rohamosan nő

A baranyaiak többsége rokon vagy barát által biztosított szálláson nyaralt tavaly, sokan viszont saját nyaralójukba mentek pihenni. A fizetős szálláshelyek között a szállodák a legnépszerűbbek.

Az év közbeni pihenés helyszínéül sokan saját nyaralójukat választják a megye lakosai közül, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A korábbi évekkel ellentétben 2018-ban jelentősen nőtt azok száma, akik második otthonukba utaznak a nyaralások alkalmával. Ők több mint 75 ezren voltak, viszont előtte volt olyan év is, amikor ez a szám a 40 ezret sem érte el, írja a Bama.hu.

A magyarok legszívesebben vízpart mellett pihennek; sok baranyainak van a Balatonnál nyaralója, így az egyik leggyakoribb utazási célpont Somogy megye. Mások viszont üdülés alatt sem hagyják el a régiót, közel 32 ezer baranyainak a megyében van a nyaralója. Jelenleg is sok házat kínálnak eladásra, többségében olyan népszerű turisztikai célpontokról, mint Harkány vagy Orfű.

Sokan szállnak meg rokonoknál, barátoknál is. Tavaly messze ez volt a legnépszerűbb üdülési forma, több mint 220 ezren vették igénybe az ismerősök által felkínált szálláslehetőséget. Az úti célok között itt is Somogy megye a legnépszerűbb.

A baranyaiak a szállodákat részesítik előnyben, ha fizetni kell a szállásért. Tavaly közel 118 ezren foglaltak hotelszobát nyaralásuk alkalmával, panzióban 35 ezren szálltak meg, míg apartmanért csak 16 ezren fizettek. A legnépszerűbb célpont az alföldi régió volt, majd a dél-dunántúli szálláshelyek következnek.

A belföldi úti célok között már évek óta magasan Budapest vezet, de Baranya megyébe is sok turista érkezik az ország minden területéről. Pécs népszerűsége tovább nőtt a tavalyi évben, derült ki a ¬Szállás.hu felméréséből. A top 10-es listán jelenleg a hetedik helyet foglalja el, ami egy hellyel jobb a 2017-es eredménynél. Az ország legkedveltebb turisztikai látványosságai közül pedig három is baranyai. A Harkányi Gyógyfürdő az ötödik helyen, a siklósi vár a hatodik helyen, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed pedig a tizedik helyen áll a legnépszerűbb turisztikai helyek listáján. Jó évre készülhet idén is a megyeszékhely, már az előfoglalások alapján is bekerült a top 10-es listába.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

nyaralás

pihenés

nyaraló

baranya