Megrohamozták a turisták Baranyát: Pécs népszerűsége évről évre rohamosan nő

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohamozták a turisták Baranyát: Pécs népszerűsége évről évre rohamosan nő

A baranyaiak többsége rokon vagy barát által biztosított szálláson nyaralt tavaly, sokan viszont saját nyaralójukba mentek pihenni. A fizetős szálláshelyek között a szállodák a legnépszerűbbek.

Az év közbeni pihenés helyszínéül sokan saját nyaralójukat választják a megye lakosai közül, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. A korábbi évekkel ellentétben 2018-ban jelentősen nőtt azok száma, akik második otthonukba utaznak a nyaralások alkalmával. Ők több mint 75 ezren voltak, viszont előtte volt olyan év is, amikor ez a szám a 40 ezret sem érte el, írja a Bama.hu.

A magyarok legszívesebben vízpart mellett pihennek; sok baranyainak van a Balatonnál nyaralója, így az egyik leggyakoribb utazási célpont Somogy megye. Mások viszont üdülés alatt sem hagyják el a régiót, közel 32 ezer baranyainak a megyében van a nyaralója. Jelenleg is sok házat kínálnak eladásra, többségében olyan népszerű turisztikai célpontokról, mint Harkány vagy Orfű.

Sokan szállnak meg rokonoknál, barátoknál is. Tavaly messze ez volt a legnépszerűbb üdülési forma, több mint 220 ezren vették igénybe az ismerősök által felkínált szálláslehetőséget. Az úti célok között itt is Somogy megye a legnépszerűbb.

A baranyaiak a szállodákat részesítik előnyben, ha fizetni kell a szállásért. Tavaly közel 118 ezren foglaltak hotelszobát nyaralásuk alkalmával, panzióban 35 ezren szálltak meg, míg apartmanért csak 16 ezren fizettek. A legnépszerűbb célpont az alföldi régió volt, majd a dél-dunántúli szálláshelyek következnek.

A belföldi úti célok között már évek óta magasan Budapest vezet, de Baranya megyébe is sok turista érkezik az ország minden területéről. Pécs népszerűsége tovább nőtt a tavalyi évben, derült ki a ¬Szállás.hu felméréséből. A top 10-es listán jelenleg a hetedik helyet foglalja el, ami egy hellyel jobb a 2017-es eredménynél. Az ország legkedveltebb turisztikai látványosságai közül pedig három is baranyai. A Harkányi Gyógyfürdő az ötödik helyen, a siklósi vár a hatodik helyen, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed pedig a tizedik helyen áll a legnépszerűbb turisztikai helyek listáján. Jó évre készülhet idén is a megyeszékhely, már az előfoglalások alapján is bekerült a top 10-es listába.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turizmus

nyaralás

pihenés

nyaraló

baranya