Hivatalos: itt épülnek új bicikliutak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hivatalos: itt épülnek új bicikliutak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Fenntartható közlekedésfejlesztés a Kemecsei járásban: bejelentették Borzsova - Demecser és Kék - Demecser közötti kerékpárutak kialakítását.

A projekt átfogó célja a Kemecsei járás kerékpáros infrastruktúrájának kialakítása és továbbfejlesztése széles társadalmi és területi összefogással a kerékpározás, mint fenntartható, környezetbarát közlekedési mód bővítése érdekében. Továbbá fontos cél, hogy a már megépített, illetve megtervezett szakaszok egy összefüggő, teljes lefedettséget adó kerékpárút-hálózattá álljon össze.

A beruházás keretében

  • Demecser - Borzsova tanya települések között épül kerékpárút a külterületen működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthetősége érdekében. A projekt keretein 3 131 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval kerül kiépítésre a kerékpárút.
  • Demecsert Kék községgel összekötő kerékpárút - Demecser közigazgatási területéig terjedő szakasza kerül kiépítésre annak érdekében, hogy mind a bel-, és külterületén működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthető legyen. A projekt keretein 1 665,3 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval kerül kiépítésre a kerékpárút.
  • Kék községet Demecser városával összekötő kerékpárút - Kék közigazgatási területéig terjedő szakasza kerül kiépítésre annak érdekében, hogy mind a bel-, és külterületén működő vállalkozások, a város közszolgálati és turisztikai jelentőséggel bíró létesítményei, szociális intézményei, kerékpárral biztonságosan és fenntartható, környezetkímélő módon megközelíthető legyen. A projekt keretein 896 méter hosszúságban, számos kerékpártárolóval kerül kiépítésre a kerékpárút.

Kék Község Önkormányzata a "Fenntartható közlekedés fejlesztés Kéken - Kék-Demecser kerékpárút kialakítása című projekt" keretében 125 747 920 forint értékű vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, Demecser pedig az I. ütem keretében Borzsova-Demecser kerékpárút kialakítására 259 254 136 forintot, a II. ütem keretében Demecser-Kék településeket összekötő kerékpárútra pedig 158 141 711 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabolcs-szatmár-bereg megye

demecser

borzsova

kék

település

kerékpárút

fejlesztés

bicikliút