Felbecsülhetetlen károk: tömeges állatpusztulás a polgári halastavon

HelloVidék   
  Megosztom
Felbecsülhetetlen károk: tömeges állatpusztulás a polgári halastavon

Egy természetfotóstól kaptuk a bejelentést, miszerint Polgáron a halastóban és környékén tucatjával találhatóak hal- és madártetemek. Köztük szürke- és vörös gémek, kócsagok, sirályok, és még számtalan védett, első sorban hallal táplálkozó madarak - írja a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány posztjában.

Az alapítvány egy arra járó természetfotóstól értesült a történtekről, hogy a polgári halastóban és környékén rengeteg hal- és madártetem látható. Az elpusztult állatok között szürke- és vörös gémek, kócsagok, sirályok, és még számtalan védett, első sorban hallal táplálkozó madarak vannak.Ezt követően a szervezet munkatársai a helyszínre siettek felmérni a helyzet súlyosságát. A kiérkező szakértők szerint a természetben okozott kár felbecsülhetetlen.

Egyelőre még nem tudni, mi okozhatta a katasztrófát de elképzelhető, hogy mérgező anyag került a vízbe, de nem zárták ki azt sem, hogy valamilyen mérgező toxinú gomba, vagy alga áll a háttérben. Az eset kivizsgálása még zajlik a területileg illetékes zöldhatóság által. Jelenleg a laboreredményekre várnak és arra készülnek, hogy be tudják fogandi az esetlegesen még életben lévő madarak befogadására.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madár

állatpusztulás

mérgezés

halastó

polgár