Felbecsülhetetlen károk: tömeges állatpusztulás a polgári halastavon

HelloVidék   
  Megosztom
Felbecsülhetetlen károk: tömeges állatpusztulás a polgári halastavon

Egy természetfotóstól kaptuk a bejelentést, miszerint Polgáron a halastóban és környékén tucatjával találhatóak hal- és madártetemek. Köztük szürke- és vörös gémek, kócsagok, sirályok, és még számtalan védett, első sorban hallal táplálkozó madarak - írja a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány posztjában.

Az alapítvány egy arra járó természetfotóstól értesült a történtekről, hogy a polgári halastóban és környékén rengeteg hal- és madártetem látható. Az elpusztult állatok között szürke- és vörös gémek, kócsagok, sirályok, és még számtalan védett, első sorban hallal táplálkozó madarak vannak.Ezt követően a szervezet munkatársai a helyszínre siettek felmérni a helyzet súlyosságát. A kiérkező szakértők szerint a természetben okozott kár felbecsülhetetlen.

Egyelőre még nem tudni, mi okozhatta a katasztrófát de elképzelhető, hogy mérgező anyag került a vízbe, de nem zárták ki azt sem, hogy valamilyen mérgező toxinú gomba, vagy alga áll a háttérben. Az eset kivizsgálása még zajlik a területileg illetékes zöldhatóság által. Jelenleg a laboreredményekre várnak és arra készülnek, hogy be tudják fogandi az esetlegesen még életben lévő madarak befogadására.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

madár

állatpusztulás

mérgezés

halastó

polgár