Életveszély a 21-es főúton: egyre többen közlekednek forgalommal szemben

HelloVidék   
  Megosztom
Életveszély a 21-es főúton: egyre többen közlekednek forgalommal szemben

Egyre többen tolatnak vissza vagy fordulnak meg, amikor a gyorsforgalmi utakon eltévesztik a le- és felhajtók irányát, ezzel életveszélyes helyzeteket előidézve. Gyakran a tévesztés oka a nem friss adatokat, térképeket használó navigációs rendszer - írja a nool.hu.

Az oldal információi szerint az elmúlt időszakban egyre többen tolatnak vissza vagy fordulnak meg, amikor eltévesztik a felhajtó irányát, ezzel életveszélyes helyzeteket kialakítva. A 21-es út különösen veszélyeztetett ebből a szempontból, mivel a cikkből kiderül, hogy az utóbbi időben a biztonsági kamerák négy ilyen esetet is rögzítettek.

A hasonló esetek megelőzése és a későbbi balesetek elkerülése érdekében a témához kapcsolódva közlekedésbiztonsági kampányt indított a Magyar Közút. Eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepítettek, amik szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, illetve mindegyik fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást, ezzel is csökkentve a tévesztés lehetőségét.

A Magyar Közút azt tanácsolja az autósoknak, hogy amennyiben eltévesztik az irányt, ne tolassanak vissza vagy forduljanak meg, hanem húzódjanak a leállósáv szélére, álljanak meg, húzzanak egy láthatósági mellényt és a korlát mellett hívják a 112-t. Ha van rá lehetőség, az út menti segélykérő telefont érdemes használni, mert arról hívva azonnal tudja a diszpécser a probléma helyét. Ilyen szituációt látva arra kérik a többi autóst, hogy lassítsanak és növeljék a követési távolságot, soroljanak a külső sávba és ne előzzenek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

forgalom

szabálytalanság

autó

közút

balesetveszély