Koronavírus: mutatjuk, hol zár be a piac és merre számíthatunk forgalmi ellenőrzésekre

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: mutatjuk, hol zár be a piac és merre számíthatunk forgalmi ellenőrzésekre

Több helyen is intézkedtek a megelőzés érdekében. Nem járható Hegyeshalomnál a kishatár, Pannonhalmán lemondják a Giro kísérőprogramját, valamint számos program elmarad a koronavírus járvány miatt - írja a kisalföld.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla, több rendezvény, program is elmarad megyében a járvány miatt. Ezen felül több piac sem lesz látogatható, valamint az utakon és határátkelőkön is szigorúbb ellenőrzésekre számíthatunk. Lássuk, milyen változásokra lehet számítani:

Kapuváron bizonytalan ideig nem lesz heti piac

A Kapukom kft. értesíti a vásárlókat és a piaci árusokat, hogy a Kormány veszélyhelyzetre vonatkozó rendkívüli intézkedéseivel összhangban Kapuváron a szombati és csütörtöki piacokat bizonytalan ideig nem tartják meg, a piaci árusítás és vásárlás a szünetel.

Pannonhalmán lemondják a Giro’d Italia kísérőprogramját, a Welhello koncertet

MÁJUS 10. GIRO’D ITALIA ÉS WELHELLO KONCERT
Időpont: május 10.
A Giro’d Italia versenyről nincs információnk, azonban az általunk szervezett kísérőrendezvény, melynek élő koncertjét a Welhello zenekar adta volna, tömegrendezvénynek számít, így lemondásra kerül.

Ahogy arról a portál beszámolt, az útinform pénteki tájékoztatása szerint rendkívüli korlátozást vezettek be a nyugati határszélen. Éjféltől visszaállították a határellenőrzést a magyar-szlovén, valamint a magyar-osztrák határon.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében több kisebb határállomást is lezártak, többek között . Ausztria felől jelenleg Hegyeshalomnál az M1-es autópályán, Kőszegnél, Bucsunál, Szentpéterfánál, Rábafüzesnél, Fertődnél, Sopronnál illetve Kópházánál, Szlovénia felől Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál lehet belépni. A határállomásokon a korábban meglévő súlykorlátozások továbbra is érvényese. Hegyeshalomnál az 1-es főúti kis határ sem járható. Az átlépésnél az ellenőrzések miatt torlódás várható

- írják az összefoglalóban.

A látogatók a tilalmat szigorúan tartsák be!

Akik az említett tünetekkel a sürgősségi ellátásra érkeznek, a kórház kéri, amennyiben lehetőségük van, használjanak szájmaszkot a sürgősségi beteg-ellátó osztályon. A járóbeteg-ellátásra, szakrendelésekre érkező betegek mellett csak különösen indokolt esetben tartózkodjon kísérő a várakozás ideje alatt, egyébként az intézmény területén kívül várjanak.

A nem sürgős, halasztható vizsgálatokon, konzultációkon csak alapos megfontolás, mérlegelés után vegyenek részt az ellátásra érkezők. A lejáró személyi okmányokat (például jogosítvány) nem szükséges megújítani a veszélyhelyzet ideje alatt, így amennyiben ebből az okból, szakorvosi javaslat céljából keresnék fel az intézményt, halasszák el a látogatást

- hívták fel a figyelmet.

A gyógyszerek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Téren (EESZT) keresztül, elektronikus recept formájában is felírathatók, tajkártya, illetve személyi igazolvány felmutatása ellenében kiválthatók, nincs szükség a papíralapú vényekre. A Petz-kórházban végzett diagnosztikai eljárások (laboratóriumi vizsgálat, RTG, UH, CT, izotóp, oszteoporózis) leletei az EESZT-be felkerülnek, onnan letölthetők, ezért nincs szükség a papíralapú lelet átvételére az intézményben. Ezt a leletkiadást a kórház szünetelteti.

Március 16-tól az intézményben szünetel a tüdőszűrés, kizárólag olyan munkavállalók vizsgálatát végzik el, akiknek foglalkozás-egészségügyi szakorvosa beutalón igazolja, hogy a vizsgálat a munkába álláshoz szükséges. Éves foglalkozás-egészségügyi vizsgálathoz jelenleg nem tudnak tüdőszűrést biztosítani.

A vérkészletek biztonsága érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat csak sürgős céllal tud vért és vérkészítményt biztosítani, emiatt várható a tervezett és halasztható műtéti beavatkozások átütemezése. Ilyen esetben a beteget a kezelőorvos tájékoztatni fogja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

határ

határzár