Hihetetlen döntést hoztak: ez a vidéki település továbbra is zárva marad

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen döntést hoztak: ez a vidéki település továbbra is zárva marad

A kis Fejér megyei település nem él az újranyitás lehetőségével és továbbra is az óvatosság a fő irányelv, de egy négy éve várt útépítés végre elindulhat - írja a Feol.

A portál információi szerint a kis Fejér megyei település, Tabajd nem él az újranyitás lehetőségével és továbbra is az óvatosság a fő irányelv, de egy négy éve várt útépítés végre elindulhat. Bárányos Csaba a tabajdi polgármester elmondta, hogy maradnak zárva a népszerű kirándulóhelyek is például a mezítlábas park és a község nagy fa hajója. Az óvodákban is csak két csoportban 5-5 fős ügyeletet tartanak, de ezt sem veszik igénybe a szülök. Nagy hír azonban, hogy elindulhat a 2016 óta várt útépítés két külterületükön.

Tabajdon sokan gazdálkodnak, így a Váli-víz és a Öreghegy között, illetve a község határától Bélápapusztáig megépülő út sokat segíthet majd. Az összesen nyolcvanmillió forintos beruházásból hatvanmilliót pályázaton nyert az önkormányzat, a többi pedig reményeik szerint majd összeadják. A példás összefogás dokumentálására keresik a jogi formát.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

út

útépítés

fejér

fejér megye