Még van idő egy csobbanásra a Balatonban: ne ülj a dugóban, vágd le a távot ezen a titkos útvonalon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Még van idő egy csobbanásra a Balatonban: ne ülj a dugóban, vágd le a távot ezen a titkos útvonalon

Ha most indulsz el a Balcsira, várhatóan gigadugóba ütközöl az M7-es autópályán. Mutatjuk a hosszú évek tapasztalaital alapján tökéletesített, titkos kerülőutat - írta meg a Pénzcentrum.

Ahogy a portál írja, bár a Balatonra már a hét első felében ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, még most is rengetegen vágnak neki az útnak, akár tervezetten, akár spontán - hogy kiélvezzék még a nyár utolsó napjait.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján pénteken 14 és 20 óra között, míg szombaton 8 és 13 óra között indulnak el a legtöbben Budapestről. Vasárnap pedig a főváros felé vezető oldalon 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok, a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

Csakhogy ez nem egy átlagos hétvége, hanem hosszú hétvége, ráadásul a korlátozások miatt rengeteg programot ide halasztottak, amiket eleve nem az ünnepi hétvégére terveztek, pedig abból sem volt kevés. Ha pedig ez nem lenne elég: Nagy valószínűséggel ez az utolsó napos, nyári hétvége az iskolakezdés előtt.

Akkor most merre menjek?

Aki nem akarja a balatoni, velencei tavi nyaralást idegösszeroppanással indítani, annak ezúttal is kapóra jöhet a Pénzcentrum kedvenc kerülőútja:

Az útvonalat a nyári időszakban mi is rendszeresen használjuk: akár a magyar tenger, akár a főváros felé igyekszünk, gyönyörű útvonalon, fix 2-2,5 óra alatt a nap bármelyik szakában meg lehet járni a távot.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

balaton

velencei-tó

m7

m7-es autópálya

hosszú hétvége

nyaralás

hétvége

forgalom

titkos út

rövidebb út