Még van idő egy csobbanásra a Balatonban: ne ülj a dugóban, vágd le a távot ezen a titkos útvonalon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Még van idő egy csobbanásra a Balatonban: ne ülj a dugóban, vágd le a távot ezen a titkos útvonalon

Ha most indulsz el a Balcsira, várhatóan gigadugóba ütközöl az M7-es autópályán. Mutatjuk a hosszú évek tapasztalaital alapján tökéletesített, titkos kerülőutat - írta meg a Pénzcentrum.

Ahogy a portál írja, bár a Balatonra már a hét első felében ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, még most is rengetegen vágnak neki az útnak, akár tervezetten, akár spontán - hogy kiélvezzék még a nyár utolsó napjait.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján pénteken 14 és 20 óra között, míg szombaton 8 és 13 óra között indulnak el a legtöbben Budapestről. Vasárnap pedig a főváros felé vezető oldalon 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok, a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

Csakhogy ez nem egy átlagos hétvége, hanem hosszú hétvége, ráadásul a korlátozások miatt rengeteg programot ide halasztottak, amiket eleve nem az ünnepi hétvégére terveztek, pedig abból sem volt kevés. Ha pedig ez nem lenne elég: Nagy valószínűséggel ez az utolsó napos, nyári hétvége az iskolakezdés előtt.

Akkor most merre menjek?

Aki nem akarja a balatoni, velencei tavi nyaralást idegösszeroppanással indítani, annak ezúttal is kapóra jöhet a Pénzcentrum kedvenc kerülőútja:

Az útvonalat a nyári időszakban mi is rendszeresen használjuk: akár a magyar tenger, akár a főváros felé igyekszünk, gyönyörű útvonalon, fix 2-2,5 óra alatt a nap bármelyik szakában meg lehet járni a távot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

balaton

velencei-tó

m7

m7-es autópálya

hosszú hétvége

nyaralás

hétvége

forgalom

titkos út

rövidebb út