Brutálisan drágulnak a buszjegyek a vidéki városban: mi történik?

HelloVidék   
  Megosztom
Brutálisan drágulnak a buszjegyek a vidéki városban: mi történik?

Az indítványban az szerepelt, hogy a normál menetjegyek és a kedvezményes bérletek esetében mintegy 30 százalékos lesz az emelés, de egyes jegytípusoknál 50 százalékkal magasabb is lehet az új jegyár.

Január 1-jétől komoly mértékben drágul a veszprémi tömegközlekedés, írja a 24.hu. Porga Gyula, a város fideszes polgármestere a csütörtökön megtartott e-közülésen bejelentette, hogy az önkormányzat cégénél, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.-nél áremelést terveznek. Az indítványban az szerepelt, hogy

Az emelésről szóló határozatot az ellenzék ellenszavazatai ellenére a polgármester jóváhagyta.

Hartmann Ferenc ellenzéki frakcióvezető a Facebook-oldalán azt írta: az áremelkedés hatására prognosztizált 2-4 százalékos utasvesztés túl optimistának tűnik. A drasztikus emelés ennél sokkal többeket tántoríthat el attól, hogy helyijáratos buszra szálljanak. Pedig a közlekedési cég létrehozásakor az eredeti cél az volt, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi szolgáltatást, amivel hozzájárulhatnak a város környezeti állapotának javításához.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

busz

közlekedés

utazás

veszprém