Brutálisan drágulnak a buszjegyek a vidéki városban: mi történik?

HelloVidék   
  Megosztom
Brutálisan drágulnak a buszjegyek a vidéki városban: mi történik?

Az indítványban az szerepelt, hogy a normál menetjegyek és a kedvezményes bérletek esetében mintegy 30 százalékos lesz az emelés, de egyes jegytípusoknál 50 százalékkal magasabb is lehet az új jegyár.

Január 1-jétől komoly mértékben drágul a veszprémi tömegközlekedés, írja a 24.hu. Porga Gyula, a város fideszes polgármestere a csütörtökön megtartott e-közülésen bejelentette, hogy az önkormányzat cégénél, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.-nél áremelést terveznek. Az indítványban az szerepelt, hogy

Az emelésről szóló határozatot az ellenzék ellenszavazatai ellenére a polgármester jóváhagyta.

Hartmann Ferenc ellenzéki frakcióvezető a Facebook-oldalán azt írta: az áremelkedés hatására prognosztizált 2-4 százalékos utasvesztés túl optimistának tűnik. A drasztikus emelés ennél sokkal többeket tántoríthat el attól, hogy helyijáratos buszra szálljanak. Pedig a közlekedési cég létrehozásakor az eredeti cél az volt, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi szolgáltatást, amivel hozzájárulhatnak a város környezeti állapotának javításához.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

busz

közlekedés

utazás

veszprém