Ezt nem hisszük el: ingyenes faházakkal csábítja a turistákat ez a tündéri zsákfalu

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem hisszük el: ingyenes faházakkal csábítja a turistákat ez a tündéri zsákfalu

A Nógrád megye és a Palócföld szívében található Bárna településen szokatlan ötlettel álltak elő: a Békás-tó mellett ingyenes erdei faházakkal várják a turistákat. Ráadásul van is miért ellátogatni ebbe a meseszép kis faluba. Kell ennél jobb ajánlat?

Elkészültek a Békás-tó melletti erdei lakok is, amelyeket bárki ingyenesen és szabadon használhat. A tó a faluból negyedórás kényelmes sétával érhető el. A területről gyönyörű kilátás nyílik a Kálváriadombra, a festői szépségű Bárnai-medencére, valamint a kristálytiszta vizű forrás táplálta Békás-tóra - számolnak be a különleges projekről a teleülés Facebook-oldalán.

A faházikók menedéket nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen egy hosszúra nyúlt szalonnasütés, egy több napos csillagtúra, vagy egy családi-baráti összejövetel alkalmával. Egy ház 3-4 felnőtt számára tud férőhellyel szolgálni. A projekt teljes egészében a közfoglalkoztatás keretei között jött létre.

A turizmus fellendítésére közel 20 kilométernyi turistaútvonalat is kiépítettek a falu körül. A kis hegyi falu, Bárna a természeti adottságokra építi turizmusát, valóságos zöld alagúton lehet bejutni a zsákfaluba.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád

faház

nyaralás

békás-tó

bárna