Ezt nem hisszük el: ingyenes faházakkal csábítja a turistákat ez a tündéri zsákfalu

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem hisszük el: ingyenes faházakkal csábítja a turistákat ez a tündéri zsákfalu

A Nógrád megye és a Palócföld szívében található Bárna településen szokatlan ötlettel álltak elő: a Békás-tó mellett ingyenes erdei faházakkal várják a turistákat. Ráadásul van is miért ellátogatni ebbe a meseszép kis faluba. Kell ennél jobb ajánlat?

Elkészültek a Békás-tó melletti erdei lakok is, amelyeket bárki ingyenesen és szabadon használhat. A tó a faluból negyedórás kényelmes sétával érhető el. A területről gyönyörű kilátás nyílik a Kálváriadombra, a festői szépségű Bárnai-medencére, valamint a kristálytiszta vizű forrás táplálta Békás-tóra - számolnak be a különleges projekről a teleülés Facebook-oldalán.

A faházikók menedéket nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen egy hosszúra nyúlt szalonnasütés, egy több napos csillagtúra, vagy egy családi-baráti összejövetel alkalmával. Egy ház 3-4 felnőtt számára tud férőhellyel szolgálni. A projekt teljes egészében a közfoglalkoztatás keretei között jött létre.

A turizmus fellendítésére közel 20 kilométernyi turistaútvonalat is kiépítettek a falu körül. A kis hegyi falu, Bárna a természeti adottságokra építi turizmusát, valóságos zöld alagúton lehet bejutni a zsákfaluba.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád

faház

nyaralás

békás-tó

bárna