Atyaég: ennyi ittas sofőr rohangál és balesetezik a vidéki Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Atyaég: ennyi ittas sofőr rohangál és balesetezik a vidéki Magyarországon

A KRESZ szabályait józanul és ittasan egyaránt meg lehet szegni, utóbbiakat külön rögzítik a rendőrségi adatbázisok, amelyek az utóbbi évtized legalacsonyabb számát mutatják 2021-re. Lássuk, mit mutatnak a tények!

Csak a mai napon két olyan kirívó esetről adtunk hírt, amelyiket ittasan, bódult állapotban követtek el. Az első rendőrségi hírben egy sofőr Nyírbogáton kidöntötte kocsijával a vasúti sorompót, majd futásnak eredt. A rendőrök több kilométerrel arrébb, pucéran találták meg. A 29 éves férfi vasárnap vásárolt autóját törte össze hajnalban, pedig nem is vezethetett volna, mert eltiltották. Feltehetően bódult volt, ezért nem vette észre, hogy egy érkező vonat miatt leereszkedett a vasúti sorompó. A másik balesetben az ittas sofőr üvegportált átszakítva egy étterembe hajtott bele Zalaegerszegen.

A KRESZ szabályait persze józanul és ittasan egyaránt meg lehet szegni, utóbbiakat külön rögzítik a rendőrségi adatbázisok, amelyek az utóbbi évtized legalacsonyabb számát mutatják 2021-re. 10,8 százalékos csökkenés után 1205 esetben derült ki az utólagos vizsgálat során az alkoholfogyasztás a személyi sérüléses balesetet okozó járművezetőről.

Az ittasan okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma Magyarországon
Az ittasan okozott személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma Magyarországon

Érdekes megnézni, hol okozzák a legkevesebb és a legtöbb problémát a részeg autósok.

ellenben a KSH adatai szerint Szabolcsban, Bács-Kiskun megyében, Vasban, Zalában, Borsodban, valamint Komárom és Pest megyében 10 százalék feletti ez az adat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baleset

ittas vezetés

megyei körkép

bűntérkép