Ismét pusztított az időjárás: fák dőltek a sínekre, mutatjuk, hol nem járnak a vonatok

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét pusztított az időjárás: fák dőltek a sínekre, mutatjuk, hol nem járnak a vonatok

Hétfőről keddre virradó éjszaka az erős szél miatt fák dőltek a vasúti pályára és a felsővezeték-hálózat jelentősen megrongálódott a Jákó-Nagybajom - Beleg - Somogyszob szakaszon - közölte a Mávinform kedden a Facebook-oldalán.


 

Mint írják, hajnaltól Jákó-Nagybajom és Somogyszob között pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 40-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani. Mint írják, a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe, de várhatóan délelőttől dízelmozdonyokkal majd megindulhat a vonatközlekedés

A Gyékényesről Budapestre elindult Somogy IC (IC 829) csak Somogyszobig közlekedik, Somogyszobtól Dombóvárig buszokkal pótolják. Utasai Dombóvárról a 8:07-kor továbbinduló Mecsek IC-vel (IC 807) utazhatnak a Keleti pályaudvar felé (az eljutási idő kb. másfél órával lesz hosszabb Budapestre), a Mecsek IC megáll Szakály-Hőgyész, Pincehely, Simontornya állomáson is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

mávinform

máv

vonatközlekedés

vihar

fa

vasúti pálya

felsővezeték-hálózat