Csak óvatosan az országbérlettel: kiderült, ezen a vonalon nem nem lehet felhasználni

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan az országbérlettel: kiderült, ezen a vonalon nem nem lehet felhasználni

A nyári előszezon zsúfoltsága miatt május 15-től helyjegyes lett a balatoni InterCity vonat, a feláras vonatokra viszont már nem érvényes az országbérlet – közölte a Telex kérdésére a MÁV. Ahogy a portál írja, ez nem jó hír a Balaton környékén ingázóknak.

Ahogy a portál írja, egy Balaton környékéről ingázó olvasójuk május 8-án megvásárolta az országbérletet, mivel az addigi 71 200 forintos ár helyett a 18 900 forint igen kedvező volt számára. Az első napokban tudta is használni a bérletét, de május 15-én beköszöntött a MÁV-menetrendben a balatoni előszezon, akkor jött a nem várt meglepetés:

Reggel a Tópart IC-hibrid vonaton szembesültünk vele, hogy nem vagyunk jogosultak azt használni, nekem a teljes szakaszra jegyet kellett váltanom pótdíj ellenében. Természetesen a különbözet megfizetése nem lehetséges

- írta az olvasó.

A MÁV-nál a portál érdeklődésére a következő választ adták:

a május 15-től kezdődő előszezoni menetrendben a kétóránként induló Balaton IC-n kötelező a helyjegy váltása az expresszvonati és az InterCity vonatrészbe is. A vonat tehát a szezon elején a várható zsúfoltság miatt helyjegyes lett (ahogy eddig a megelőző években is volt), azaz már nem felármentes. A feláras vonatokra viszont már nem érvényes az országbérlet. Május 15-től tehát Budapest és Keszthely között közvetlenül valóban nem lehet majd az országbérlettel utazni. Ez azonban csak azokat az utasokat érinti, akik Budapestről utaznának Keszthelyig, vagy fordítva, hiszen az új bérletekkel Siófoktól Keszthelyig számos vonat igénybe vehető, ráadásul a Volánbusz naponta több alkalommal indít közvetlen járatokat Budapest–Keszthely–Budapest között, amelyekre az országbérlet érvényes

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országbérlet

utazás

balaton

vonat

máv