Fontos változás élesedik a magyar határon: erről jobb, ha mindenki jó előre tud

MTI   
  Megosztom
Fontos változás élesedik a magyar határon: erről jobb, ha mindenki jó előre tud

Egyelőre kísérletképpen, 2023. június 5-étől 26-áig a magyar hatóságok bevezetik az állampolgárság szerint szelektált sávokon történő ellenőrzést Röszke Autópálya Határátkelőhelyen – írja a police.hu.

Egyelőre kísérletképpen, 2023. június 5-étől 26-áig a magyar hatóságok bevezetik az állampolgárság szerint szelektált sávokon történő ellenőrzést Röszke Autópálya Határátkelőhelyen – írja a police.hu. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átkelőhelyen lévő kapuk felett ebben az időszakban információs táblák jelzik, hogy az Európai Unión belüli, illetőleg azon kívüli állampolgárok melyik kapukon haladhatnak át.

Ennek oka a nemzetközi szerződéseken alapuló eltérő ellenőrzési eljárás, a szelektív módszertől az ellenőrzés gyorsabb lefolyását várja a rendőrség, és amennyiben a tapasztalatok ezt igazolják, az eljárást állandósítják.

Június 26-áig tehát a röszkei autópálya határátkelőhelyen részben változik a forgalmi rend, melyhez a táblák mellett, szükség esetén forgalomirányító rendőrök, határvadászok is segítséget nyújtanak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

határátkelő

átkelés

határ

záhony