Figyelmeztet a vízügy: harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön

MTI   
  Megosztom
Figyelmeztet a vízügy: harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön

A Gyulavarsándi híd bontása még folyik, a híd elbontott darabjait a hullámtérből eltávolítják, hogy egy esetleges érkező árhullám se tudja magyar területre sodorni - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) igazgatója. Hozzátette, pontszerű harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön.

Szabó János a közleményben ismertette: a román vízügyi szakemberek ideiglenes terelőművet feszítettek a mederbe, hogy az elsodródó híddarabokat felfogják.

A Kövizig munkatársai a Gyulavári hídnál lévő vízkárelhárítási helyen felkészülten várják az esetlegesen érkező uszadékokat, hiszen az ideiglenes terelőműben nem lehetnek teljesen biztosak

- tájékoztatott.

A híd fagerendáit vasszerkezet is rögzítette, így nemcsak a gerendák, hanem a vasdarabok is nagy kárt tudnának okozni a duzzasztó tömlőjében

- fűzte hozzá.

A vízkárelhárítási helyen daruval, merülőfal szükség szerinti telepítésével biztosítják a gyulai duzzasztó védelmét, így azonnal ki tudják terelni az esetlegesen érkező híddarabokat. A munkát fénytornyok is segítik, amellyel huszonnégy órában látják el a figyelőszolgálatot.

A közlemény szerint június 9-én a Gyulai duzzasztó tömlőjét újra feltöltötték, és a duzzasztást visszaállították a nyári szintre, így az Élővíz-csatorna frissvíz betáplálását újra biztosítani tudják.

Az elmúlt napon - igazgatóság részéről - 24 ember vett részt a védekezésben

- tájékoztatott a Kövizig igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fehér-körös

gyulavarsány

híd bontás

árhullám

harmadfokú árvízvédelmi készültség