Autósok, figyelem! Ezeken a napokon ellepik a rendőrök a magyar utakat + Itt a menetrend

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem! Ezeken a napokon ellepik a rendőrök a magyar utakat + Itt a menetrend

Itt áll feketén-fehéren, ezeken a napokon lesz nagy ellenőrzés a vidéki utakon. Lesz sebességmérés, szondáztatás, és különböző biztonsági ellenőrzések is.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) minden évben számos uniós szintű közlekedési ellenőrzési akciót hirdet, amelyekben a magyar rendőrség is részt vesz. Ellenőriznek teherjárműveket, ittas vezetést, biztonsági övek és gyerekülések használatát, de még azt is, hogy használnak-e a sofőrök figyelemelterelő eszközöket vezetés közben - számol be az Infostart.

A rendőrség ezeken a napokon egész biztos, hogy ellenőrzéseket fog tartani a magyar utakon:

  • június 14-20.: alkoholos vagy drogos befolyásoltság ellenőrzése
  • július 18-24.: a teherautókat és a buszokat fogják ellenőrizni, kiemelt figyelmet fordítva a járművek szabályosságára, a megfelelően rögzített rakományra, tengelyterhelésre vagy buszok esetében a biztonsági felszerelésekre.
  • augusztus 7-13.: sebességtúllépés ellenőrzése
  • szeptember 16-22.: "Roadpol Safety Days" Biztonsági Napok az Európai Mobilitási Héttel egy időben
  • október 9-15.: "Focus on the Road" ellenőrzés a figyelmetlenségre visszavezethető balesetek megelőzésére
  • november 6-12.: teherautók és buszok ellenőrzése
  • december 11-17.: alkoholos vagy drogos befolyásoltság ellenőrzése

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

közúti ellenőrzés