750 milliós fejlesztés a Balatonnál: mutatjuk, mikkel dobták fel a közkedvelt kilátókat

MTI   
  Megosztom
750 milliós fejlesztés a Balatonnál: mutatjuk, mikkel dobták fel a közkedvelt kilátókat

Balaton-parti kilátókat és kilátópontokat érintő fejlesztést valósított meg egy, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezette konzorcium a közelmúltban - tájékoztatta a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány az MTI-t.


 


 

Azt írták: az ügynökség az alapítvánnyal, a fonyódi önkormányzattal, a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-vel, a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nkft.-vel, valamint a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.-vel együttműködve mintegy 740 millió forint pályázati támogatást költött a projektre.

A beruházás eredményeként Fonyódon promóciós táblákat helyeztek el a Sipos-hegyi kilátónál, megújították a várhegyi Széplátó környezetét, Gyenesdiáson a Festetics-kilátó, Szigligeten az Óvár-kilátó, Balatonföldváron a Hajózástörténeti Látogatóközpont és kilátó szolgáltatásainak fejlesztése és bővítése történt meg.

Átfogó felújításon esett át Fonyódon a Szaplonczay sétány, elkészült Szántódon a Molyhos tölgy pihenőterasz, Balatonlellén a Kishegyi erdei élményközpont és kilátóterasz, Balatongyörökön a családbarát mese tanösvény.

Sor került múzeumpedagógiai fejlesztésekre, a marketingkommunikációs eszközök egységesítésére, emellett gyermekfoglalkoztató füzet és online gyermekjátékok készültek a kilátókról 5-9 éves gyermekeknek

- sorolták.

Az alapítvány hangsúlyozta, hogy a fejlesztés célja a kilátók és kilátópontok "hálózatba kapcsolása" volt. Javasolják a látogatóknak, hogy a létesítményeket egymás után fedezzék fel, ez hozzájárul az érintett településeken eltöltött vendégéjszakák számának növekedéséhez, a térségre jellemző szezonalitás csökkentéséhez.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

kilátók