Felpörgött a turizmus Hajdúszoboszlón: mi történik a vidéki városban?

MTI   
  Megosztom
Felpörgött a turizmus Hajdúszoboszlón: mi történik a vidéki városban?

Hajdúszoboszló a turisztikai attrakciók mellett kulturális programok sorkaságával várja a nyár hátralevő időszakában is a vendégeket - közölte a fürdőváros polgármestere a Hungarospa fürdőkomplexumban tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Czeglédi Gyula hangsúlyozta, "Hajdúszoboszló Magyarország egyik legbiztonságosabb településeként várja a hazai és a külföldi turistákat" a jövőben is. A polgármester cáfolta azokat a közösségi felületeken terjedő hamis híreszteléseket, melyek szerint Hajdúszoboszlón a nagyszámú vendégmunkás elszállásolása miatt megrendült volna a közbiztonság.

A hatóságok alig több mint hatvan olyan tartózkodási engedélyt adta ki, amely harmadik országból érkezőknek hajdúszoboszlói lakhelyre szól, ami elenyésző a húszezres vendégszámhoz képest

- fűzte hozzá.

A város biztonságos, folyamatos programokkal, a megszokott "mediterrán lüktetéssel" várja vendégeit

- mutatott rá Czeglédi Gyula.

Majoros Petronella, a fürdőváros kulturális alpolgármestere elmondta, hogy a helyi Kovács Máté művelődési központ szervezésében idén minden eddiginél több és színesebb program várja a vendégeket Hajdúszoboszlón. A programok középpontjában az igényes szórakoztatás áll: duplájára nőtt a színházi előadások száma, több fiatalok körében népszerű koncert és minden hónapban új képzőművészeti kiállítás gazdagítja a város kulturális kínálatát.

Továbbra is népszerűek a Szoboszlói nyár civil közösségeinek programjai: a Szent István parkban és a Mátyás Király sétányon augusztus végéig látható ingyenes utcai villámprodukciókban 40 kulturális csoport, több mint 1000 helyi és vidéki zenés, táncos fellépő vesz részt

- fűzte hozzá.

Augusztus 18-19-én a Szoboszlói Dixieland Napok sztárvendége Sárközy Lajos lesz, aki a Hot Jazz Banddel fog fellépni, augusztus 20-án az ünnepi műsor vendége a Bozsik Yvette Társulat lesz, augusztus 26-án a nyári szezont a szabadtéri színpadon az István, a király című rockopera zárja. A Kabai Nyári Színházi Társulat idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, jubileumi előadásuk Kabán kívül csak Hajdúszoboszlón tekinthető meg

- sorolta az alpolgármester.

Hozzátette: szeptember 9-én tartják a 24. Birka- és Slambucfőző Örömnapot a helyi repülőtéren, szeptember 15-17. között pedig a Szoboszló Bor- és Gasztrofesztiválra várják a látogatókat.

Az alpolgármester megemlítette azt is, hogy a helyi Bocskai István múzeum a Korona épület fölött létrehozott Toronykiállítással idézi meg a város építészeti múltját, mára letűnt értékes épületeit. Új eleme a kiállításnak a múzeum által készített, Korona útja című történelmi dokumentumfilm is, amely 45 percben dolgozza fel Bocskai István erdélyi fejedelem életét, történelmi nagyságát.

Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa fürdőkomplexum vezérigazgatója elmondta, hogy ugusztus 19-én, szombaton 14 órától különleges program helyszíne lesz a strandfürdő mediterrán tengerpartja, ahol a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez csatlakozva egyedülálló, országos rekordkísérlet részesei lehetnek az érdeklődők. A csaknem negyven fürdőben egyszerre zajló vízipisztolycsatára jelentkezőknek a Hungarospa vízipisztolyokat oszt, de saját vízipisztollyal is részt lehet venni az eseményen.

Augusztus végéig folytatódnak a rendszeres nyári programok a strandfürdőben: minden nap zenés-táncos animáció szórakoztatja a családokat a Vízipók meseszínpadon, és kézműves foglalkozással is várják a gyerekeket.

Czegle-Pinczés Enikő elmondta azt is, hogy idén több mint 185 ezren keresték fel az Aqua-Palace fedett élményfürdőt, ami nyolc százalékos emelkedést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Jól teljesítettek a szálláshelyeik is: a Hungarospa Thermal Hotelben több mint 37 ezer, a Thermal Campingben csaknem 45 ezer vendéget fogadtak, ami szintén nyolc-nyolc százalékos növekedést jelent.

Több, már lezárult energetikai beruházás után még idén megkezdődik a Hungarospa Thermal Hotel levegő-víz hőszivattyús rendszerének tervezése, valamint a Hungarospa Thermal Camping kiszolgáló épületeinek teljeskörű felújítása. A beruházások összértéke meghaladja a 600 millió forintot

- jelezte a vezérigazgató.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajdúszoboszló

utazás

szórakozás

programok