Hoppá, egy jó hír a bringa szerelmeseinek: újabb bicikliút épül a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, egy jó hír a bringa szerelmeseinek: újabb bicikliút épül a Balatonnál

A Fonyódon is áthaladó balatoni bringakör a városban kap egy "szárnyvonalat", amelyen idén már dolgoznak, sőt az idén be is fejezik - írta meg a Magyar Építők.

Korábban már ismert volt a Fonyód-Csisztapuszta-Buzsák szakasz, most - mint a sonline.hu és a termalonline.hu oldal is beszámol róla - az építkezés kezdődik: a Fonyódnál a balatoni bringakörútba becsatlakozó, Csisztapuszta fürdőjét is érintő útvonal déli szakaszát a Colas Út Zrt. építi meg, az építkezés kezdődik most.

Az M7 feletti felüljárótól északra haladó szakasz - ahol a Swietelsky dolgozott korábban - még 2022-ben elkészült, most pedig a déli és egyben utolsó szakaszon jelentették be, hogy megkezdődött a munka. Itt a Colas a vonalat az autópálya-építéshez épített 6-8 m széles ideiglenes útalap felhasználásával készíti el.

A teljes szakasz kap egy tíz centis kőkiegyenlítést, majd két réteg aszfaltot húznak rá, és mészkőpadkát alakítanak ki, egy gázvezeték-keresztezés miatt vasbeton védőlemezt építenek be.

Fonyód polgármestere szerint "harminc éves álom válik valóra". Buzsák vezetője azt mondta, a Balaton-partiak könnyebben eljutnak a fürdőbe, a Marcaliból Fonyódra ingázóknak pedig valós alternatíva lesz a bringa.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bicikliút

fonyód