Felújították a vidéki nagyváros legfontosabb útvonalát: a beruházás 1,8 milliárdba került

MTI   
  Megosztom
Felújították a vidéki nagyváros legfontosabb útvonalát: a beruházás 1,8 milliárdba került

Lezárult a közel kétmilliárdos önkormányzati közlekedésfejlesztési beruházás Zalaegerszegen: csaknem fél évszázad után ismét kétirányúvá tették Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintból újítottak fel.

A hétfő reggeli átadáson Balaicz Zoltán, a város polgármestere felidézte, hogy a városközponti nagytemplomtól a vasútállomásig húzódó Kosztolányi Dezső utat 1976-ban tették egyirányúvá. Már a 2000-es évek eleje óta tervezték, hogy visszaállítják a kétirányú forgalmat, amivel tehermentesíteni tudják a párhuzamos Kossuth utcát.

A városban jelenleg 36 ezer személyautót tartanak nyilván, de az ide érkezőkkel együtt naponta mintegy 50 ezer jármű közlekedik Zalaegerszeg útjain, amelyek fenntartására évente mintegy 300 millió forintot költenek. Az utóbbi 30 évben ugyanakkor egyszerre még soha nem volt olyan sok közlekedési beruházás, mint amennyi jelenleg is zajlik.

A Kosztolányi utat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból származó 450 millió forint, valamint a kormányzati forrásból biztosított 1,3 milliárd forint felhasználásával korszerűsítették több mint 1,3 kilométer hosszúságban. A tavaly ősszel indított beruházás az útszakasz felújításának első üteme volt, a második - a most zárult fejlesztés folytatása - várhatóan októberben indulhat el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zalaegerszeg

utazás

útépítés

autósok

beruházás