Felújították a vidéki nagyváros legfontosabb útvonalát: a beruházás 1,8 milliárdba került

MTI   
  Megosztom
Felújították a vidéki nagyváros legfontosabb útvonalát: a beruházás 1,8 milliárdba került

Lezárult a közel kétmilliárdos önkormányzati közlekedésfejlesztési beruházás Zalaegerszegen: csaknem fél évszázad után ismét kétirányúvá tették Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, amelyet mintegy 1,8 milliárd forintból újítottak fel.

A hétfő reggeli átadáson Balaicz Zoltán, a város polgármestere felidézte, hogy a városközponti nagytemplomtól a vasútállomásig húzódó Kosztolányi Dezső utat 1976-ban tették egyirányúvá. Már a 2000-es évek eleje óta tervezték, hogy visszaállítják a kétirányú forgalmat, amivel tehermentesíteni tudják a párhuzamos Kossuth utcát.

A városban jelenleg 36 ezer személyautót tartanak nyilván, de az ide érkezőkkel együtt naponta mintegy 50 ezer jármű közlekedik Zalaegerszeg útjain, amelyek fenntartására évente mintegy 300 millió forintot költenek. Az utóbbi 30 évben ugyanakkor egyszerre még soha nem volt olyan sok közlekedési beruházás, mint amennyi jelenleg is zajlik.

A Kosztolányi utat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból származó 450 millió forint, valamint a kormányzati forrásból biztosított 1,3 milliárd forint felhasználásával korszerűsítették több mint 1,3 kilométer hosszúságban. A tavaly ősszel indított beruházás az útszakasz felújításának első üteme volt, a második - a most zárult fejlesztés folytatása - várhatóan októberben indulhat el.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zalaegerszeg

utazás

útépítés

autósok

beruházás