Besokalltak a magyar fuvarozók is: országos demonstrációt szerveznek

HelloVidék   
  Megosztom
Besokalltak a magyar fuvarozók is: országos demonstrációt szerveznek

Demonstrációt terveznek a magyar fuvarozók, mert nehezen tudnak versenyezni az akár 30-40 százalékkal olcsóbban fuvarozó ukránokkal, írja a hvg.hu.

Az EU a háborús helyzet miatt könnyebb áthaladást engedélyez az ukrán fuvarozóknak humanitárius célzattal az uniós országokon belül. A hazai fuvarozók szerint ez torzítja a piacot, sokan a csődtől tartanak.

Az ukránok versenyelőnyét azzal magyarázzák, hogy arrafelé olcsóbb a gázolaj, rugalmasabbak a biztosítási és műszaki feltételek, lazábbak a munkavállalási szabályok, és nincs kötelező minimálbér.

Emiatt jelentős részét a magyar export-import árualapnak külföldi járművek szállítják, milliárdokkal csökkentve az ország bevételét – tették hozzá.

A vállalkozók kifogásolják, hogy az iparági szervezetek és a minisztériumok nem állnak melléjük. Ha tavaszra nincs javulás, országos demonstrációt szerveznek, közölték.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fuvarozók

sztrájk

demonstráció