Itt a bejelentés: ilyen fejlesztések indulhatnak hamarosan a magyar határon

Portfolio   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ilyen fejlesztések indulhatnak hamarosan a magyar határon

Röszkénél és Tompánál új gyorsforgalmi átlépőt terveznek, megújulhat a kamerarendszer, javulhatnak a parkolási feltételek.

A kormány megvizsgálta a határátkelőket, és ezt követően a magyar-szerb határszakasz átkelőinek fejlesztését, a várakozási idő csökkentését tűzte ki célul - írja a Portfolio.

A lap úgy tudja, hogy a kormány megvizsgálta a határátkelőket, és úgy látták, hogy a magyar-szerb szakasz fejlesztésre szorul. Az erről kiadott határozat szerint a kormány azzal bízta meg elsősorban Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy a Röszke 3. gyorsforgalmi úti határátkelőhely megvalósításához szükséges megvalósíthatóságitanulmány-szintű előkészítési feladatokat végezze el, és mutassa be a kormánynak.

Továbbá a határozat felhívja a belügyminisztert, hogy a szerb határátkelőhelyeken működő kamerarendszer teljes modernizálásához szükséges fejlesztési igényt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakmai szempontjai, valamint az útdíjellenőrzési szempontrendszer figyelembevétele mellett, mérje fel, és azt – a kapcsolódó forrásigénnyel együtt – mérje fel és mutassa be a kormánynak.

Ezen kívül a pénzügyminiszternek fel kell mérnie a pénzügyőri többletlétszám-, valamint technikaieszköz-igényt, és a szükséges vámhatósági feladatok végrehajtását támogató informatikai fejlesztési igényt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

határátkelő

fejlesztés

gyorsforgalmi utak