Feljesztik az e-személyit: hamarosan mobilalkalmazás is elérhető lesz hozzá

Világgazdaság   
  Megosztom
Feljesztik az e-személyit: hamarosan mobilalkalmazás is elérhető lesz hozzá

Tavaly elkészült az eSzemélyiM mobilalkalmazás, azóta 4 millió 185 ezer elektronikus személyi igazolványt igényeltek a magyarok. Az alkalmazás még publikálás alatt van, folyamatosan fejlesztik, egyre több hasznos funkció várható a jövőben.

4 millió 185 ezer elektronikus személyi igazolványt igényeltek a polgárok, és 5 millió 396 ezer fő rendelkezik a régi személyazonosító igazolványok valamelyikével, a február 28-i adatok szerint. A legtöbben továbbra is csak vizuális azonosításra használják az e-személyit, a kiegészítő funkciók közül a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámok tárolása a legnépszerűbb.

2018-ban elkészült és azóta publikálás alatt áll az eSzemélyiM mobilalkalmazás, amely az e-személyi elektronikus azonosítási funkciójának elérését biztosítja majd azoknak a felhasználóknak, akik NFC-olvasóval és -funkciókkal ellátott mobileszközzel rendelkeznek, írja a Világgazdaság.

További informatikai fejlesztések is lesznek, amelyek magukban foglalják az okmány csipjének és operációs rendszerének megújítását, és tovább bővülhet az igazolványhoz kötődő szolgáltatások köre.

A tervek között szerepel például az elektronikus aláírás szolgáltatásának továbbfejlesztése, használatának egyszerűbbé tétele, a polgár lakcímének és személyi azonosítójának rögzítése az e-személyi tárolóelemén, az okmány közösségi közlekedési funkció¬jának továbbfejlesztése, valamint a mobiltelefonok használata részbeni kártyaolvasóként.

Fotó: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kormányablak

e-személyi

eszemélyim