Ez az 5 legbarátságosabb és legkommunikatívabb kutyafajta

HelloVidék   
  Megosztom
Ez az 5 legbarátságosabb és legkommunikatívabb kutyafajta

Az EUKANUBA friss kutatása szerint a Staffordshire Bull Terrier és a West Highland White Terrier a legszeretetteljesebb és legkommunikatívabb kutyafajta. A szakértők szerint a gazdiknak fontos megérteniük, hogy kedvencük hogyan mutatja ki szeretetét, mert csak így alakítható ki bensőséges ember-kutya kapcsolat.

Kutyás körökben köztudott, hogy a Staffordshire Bull Terrier a legmókásabb fajta a Terrierek között. Ez a fajta él-hal a hasvakarásért, míg a Westie-k szeretetüket inkább ugrálással, nyalással, illetve mancsukkal való bökdöséssel fejezik ki. Az EUKANUBA, kutya-élelmezéssel foglalkozó cég legfrissebb kutatásának célja az volt, hogy megállapítsák, mely kutyafajták a legbarátságosabbak, és legkommunikatívabbak, írja a CountryLiving.

A kutatás alkalmával természetesen több fajtát is vizsgáltak, így alakították ki az 5 legkedvesebb eb listáját:

Staffordshire Bull Terrier

West Highland White Terrier

Corgi

Cavalier King Charles Spaniel

Labrador

A kutatók felmérései szerint a Westie-k 39 százaléka, míg a Staffordshire-ek 37 százaléka gazdája ágyában szokott aludni, ennyire kötődik minkét fél egymáshoz.

Minden kutya más és más, de abban megegyeznek, hogy igénylik, hogy szeressék őket, és meg is hálálják a törődést. Képesek a szeretet és a kedvesség kimutatására, ráadásul sokkal több módon, mint a nyílvánvaló farokcsóválás, vagy az arcnyalás.

- mondta el Karen Wild, kutya viselkedési szakértő.

A szakember szerint sok kutya félrebillenti a fejét, amikor lelkes, akkor pedig, mikor a fejét a gazdi térdén pihenteti, vagy odabújik hozzá, kötődését fejezik ki. Nagyon fontos megértenünk, hogy kedvencünk hogyan mutatja ki szeretetét, ahhoz, hogy viszonozni tudjuk érzelmeit, és kialakulhasson egy boldog ember-kutya kapcsolat

Érdekesség, hogy a kutatás alkalmával fény derült arra is, hogy a kutyatulajdonosok 56 százaléka szerint kutyájuk jobban preferálja a nők hangját, mint a férfiakét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

család

háziállat