Ez az 5 legbarátságosabb és legkommunikatívabb kutyafajta

HelloVidék   
  Megosztom
Ez az 5 legbarátságosabb és legkommunikatívabb kutyafajta

Az EUKANUBA friss kutatása szerint a Staffordshire Bull Terrier és a West Highland White Terrier a legszeretetteljesebb és legkommunikatívabb kutyafajta. A szakértők szerint a gazdiknak fontos megérteniük, hogy kedvencük hogyan mutatja ki szeretetét, mert csak így alakítható ki bensőséges ember-kutya kapcsolat.

Kutyás körökben köztudott, hogy a Staffordshire Bull Terrier a legmókásabb fajta a Terrierek között. Ez a fajta él-hal a hasvakarásért, míg a Westie-k szeretetüket inkább ugrálással, nyalással, illetve mancsukkal való bökdöséssel fejezik ki. Az EUKANUBA, kutya-élelmezéssel foglalkozó cég legfrissebb kutatásának célja az volt, hogy megállapítsák, mely kutyafajták a legbarátságosabbak, és legkommunikatívabbak, írja a CountryLiving.

A kutatás alkalmával természetesen több fajtát is vizsgáltak, így alakították ki az 5 legkedvesebb eb listáját:

Staffordshire Bull Terrier

West Highland White Terrier

Corgi

Cavalier King Charles Spaniel

Labrador

A kutatók felmérései szerint a Westie-k 39 százaléka, míg a Staffordshire-ek 37 százaléka gazdája ágyában szokott aludni, ennyire kötődik minkét fél egymáshoz.

Minden kutya más és más, de abban megegyeznek, hogy igénylik, hogy szeressék őket, és meg is hálálják a törődést. Képesek a szeretet és a kedvesség kimutatására, ráadásul sokkal több módon, mint a nyílvánvaló farokcsóválás, vagy az arcnyalás.

- mondta el Karen Wild, kutya viselkedési szakértő.

A szakember szerint sok kutya félrebillenti a fejét, amikor lelkes, akkor pedig, mikor a fejét a gazdi térdén pihenteti, vagy odabújik hozzá, kötődését fejezik ki. Nagyon fontos megértenünk, hogy kedvencünk hogyan mutatja ki szeretetét, ahhoz, hogy viszonozni tudjuk érzelmeit, és kialakulhasson egy boldog ember-kutya kapcsolat

Érdekesség, hogy a kutatás alkalmával fény derült arra is, hogy a kutyatulajdonosok 56 százaléka szerint kutyájuk jobban preferálja a nők hangját, mint a férfiakét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

család

háziállat