Lecsapott a NAV: eljárást indítottak a 60 milliós kárt okozó férfival szemben

MTI   
  Megosztom
Lecsapott a NAV: eljárást indítottak a 60 milliós kárt okozó férfival szemben

Letartóztattak egy férfit, aki csaknem 60 millió forint értékű, illegálisan előállított mosószerrel kereskedett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak ellene eljárást - tudatta a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Mint kiderült, a férfi értékesíti is a mosószert, sőt az előállítását is maga szervezi illegálisan foglalkoztatott munkásokkal, családi házának kertjében. A hamis mosószerek előállításával csaknem 60 millió forint összegű kárt okozott a tényleges forgalmazónak.

A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy a mosószer kereskedelmi forgalomba kerülve a vásárlókra is veszélyt jelentene, mivel a gyártás nem ellenőrzött keretek között történt.

A nyomozók az okozott kár megtérüléséért készpénzt és targoncákat foglaltak le. Volt olyan helyszín, ahonnan zárjegy nélküli cigaretta, kábítószer, hamisnak tűnő borotvapenge és ruha került elő, az ezekkel kapcsolatos további eljárásokat megindították. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mosószer

hamisítvány

nav

letartóztatás