Megindult a roham a boltokban: ezek a legnépszerűbb játékok a gyerekek körében

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megindult a roham a boltokban: ezek a legnépszerűbb játékok a gyerekek körében

Tavaly még a pandémia okozta alapanyagdrágulás és a szállítási problémák miatt drágultak a játékok, idén ezt megfejelte az infláció és a forint-euró árfolyamának hónapok óta tartó tánca.

A legnépszerűbb ajándék, még mindig a színes építőkocka, ami nagyjából 2-től 12 éves korig leköti a gyerekeket, sőt, sok felnőtt is szívesen rakosgatja a Legót. Emellett nagyon mennek még a társasjátékok, a kártyajátékok. A társasjáték kategória erősödött idén, ami nem meglepő, hiszen a szülők folyamatosan keresik azokat a játékokat, melyek a szórakoztatás mellett valamilyen készségre is hangsúlyt fektetnek - írja a Pénzcentrum.

Egy társas tökéletes választás erre, hiszen fejleszti a problémamegoldási és szociális készséget, javítja a koncentrációt, megmozgatja a képzelőerőt, megtanít a sportszerűségre, az információk feldolgozására és a kritikus gondolkodásra is

A forgalmunk nagyjából 85%-a a hagyományos boltokból érkezett, 15% az online értékesítés. Idén 16 százalékkal nőtt az online tranzakciószámunk, különösen az online, de bolti átvétellel történő rendelésszámának emelkedik

- mondta el a Pénzcentrumnak Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK ügyvezető helyettese.

Arra a kérdésre, hogy mennyi az átlagos kosárérték, még csak becsléseik vannak, eszerint a tavalyi szezonhoz képest online 3,5 százalékkal 15.500 forintra nő, míg hagyományos áruházi vásárlás esetében 10 százalékos növekedés mellett 12 ezer forintot költenek a vásárlók egy alkalommal átlagosan idén. A Játékneten, amely csak online elérhető, tehát fizikai üzletük nincs, az átlagos kosárérték az idei szezonban 14 ezer forint - mondta Őri Gergely a lapnak.

A JátékNet webáruház ügyvezetőjétője szerint, az idei évben talán az eddiginél is nagyobb a verseny a hazai piacon, így egyre nagyobb ár-akciókkal találkozhatnak a vásárlók.

10-ből 4-en kevesebbet költenek idén karácsonyi ajándékokra, ám a vásárlások összege mégis változatlan marad az áremelkedések miatt. A teljes hazai játékpiacon átlagosan 10-30% közötti áremelkedés tapasztalható a szektor szereplői szerint.

Általánosságban elmondható, hogy a diavetítő, a LEGO készletek, valamint a kreatív- és fejlesztőjátékok lesznek a slágerek, de a társasjátékok és az interaktív plüss játékok - pl. nagy kedvenc most a Bibis Maci - népszerűsége is toplistás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

játék

online

vatera