8,5 milliárd forintból fejlesztik a nővérszállókat országszerte

HelloVidék   
  Megosztom
8,5 milliárd forintból fejlesztik a nővérszállókat országszerte

8,5 milliárd forint összértékű beruházással Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán új nővérszállókat építenek, további 12 helyszínen pedig 2020-ig felújítják a meglevő szállásokat – jelentette be prof. dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

13 megyei és egy városi kórház 16 helyszínén fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit. A 4 új nővérszálló építésével 368 új férőhelyet hoznak létre az országban, a felújítások során pedig további 1209 férőhelyet korszerűsítenek - derül ki a Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményéből.

A cél, hogy olyan barátságos, családbarát, színvonalas, modern eszközökkel felszerelt lakókörnyezetet biztosítsunk, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi dolgozók ki tudják pihenni magukat, és megfelelően koncentrálhassanak munkájukra. Ez segít a jó szakemberek megtartásában, valamint vonzza a fiatalokat is az egészségügyi pályára.

– hangsúlyozta a dr. Kásler Miklós.

A kormányzat feladata, hogy biztosítsa az egészségügyi dolgozók számára a biztos megélhetést, és azt az infrastrukturális hátteret, amelyeknek köszönhetően munkájukat a hitük és tudásuk szerinti legjobb módon végezhetik - tett hozzá a miniszter.

A projekt tervszerűen az alábbi intézményeket érinti:

 1. Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, Kecskemét
 2. Békés Megyei Központi Kórház, Gyula – 3 épület
 3. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
 4. Csolnoky Ferenc Kórház
 5. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
 6. Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
 7. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
 8. Orosházi Kórház
 9. Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr
 10. Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
 11. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
 12. Szent Borbála Kórház Tatabánya
 13. Tolna Megyei Balassa János Kórház
 14. Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A fejlesztés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban, „Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése” című kiemelt projektben, a Széchenyi 2020 program támogatásával valósul meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nővér

nővérszálló

egészségügy

kecsekmét

szombathely

kaposvár

nyíregyháza

fejlesztés