8,5 milliárd forintból fejlesztik a nővérszállókat országszerte

HelloVidék   
  Megosztom
8,5 milliárd forintból fejlesztik a nővérszállókat országszerte

8,5 milliárd forint összértékű beruházással Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán új nővérszállókat építenek, további 12 helyszínen pedig 2020-ig felújítják a meglevő szállásokat – jelentette be prof. dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

13 megyei és egy városi kórház 16 helyszínén fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit. A 4 új nővérszálló építésével 368 új férőhelyet hoznak létre az országban, a felújítások során pedig további 1209 férőhelyet korszerűsítenek - derül ki a Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleményéből.

A cél, hogy olyan barátságos, családbarát, színvonalas, modern eszközökkel felszerelt lakókörnyezetet biztosítsunk, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi dolgozók ki tudják pihenni magukat, és megfelelően koncentrálhassanak munkájukra. Ez segít a jó szakemberek megtartásában, valamint vonzza a fiatalokat is az egészségügyi pályára.

– hangsúlyozta a dr. Kásler Miklós.

A kormányzat feladata, hogy biztosítsa az egészségügyi dolgozók számára a biztos megélhetést, és azt az infrastrukturális hátteret, amelyeknek köszönhetően munkájukat a hitük és tudásuk szerinti legjobb módon végezhetik - tett hozzá a miniszter.

A projekt tervszerűen az alábbi intézményeket érinti:

  1. Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, Kecskemét
  2. Békés Megyei Központi Kórház, Gyula – 3 épület
  3. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
  4. Csolnoky Ferenc Kórház
  5. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
  6. Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet
  7. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
  8. Orosházi Kórház
  9. Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr
  10. Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
  11. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
  12. Szent Borbála Kórház Tatabánya
  13. Tolna Megyei Balassa János Kórház
  14. Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A fejlesztés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban, „Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése” című kiemelt projektben, a Széchenyi 2020 program támogatásával valósul meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nővér

nővérszálló

egészségügy

kecsekmét

szombathely

kaposvár

nyíregyháza

fejlesztés