Így pusztítják el az élővilágot a magyar kirándulók: visszafordíthatatlan a kár

HelloVidék   
  Megosztom
Így pusztítják el az élővilágot a magyar kirándulók: visszafordíthatatlan a kár

A „stacking” világszerte népszerű alkotó tevékenység. A kövek óvatos egymásra rakása jó szórakozás, ami már hazánkban is hódít, így például a Dobogókőnél eredő Bükkös-patakot is többfelé látványos kavicstorony ékesíti - olvasható a Balatoni berkek Facebook csoportjában.

Sokan nem tudják azonban, hogy ennek a szórakozásforma igen káros lehet a természetre. A mederanyag legcsekélyebb bolygatása is jóvátehetetlen környezeti károkkal járhat, mivel a kövekre tapadó, alattuk lapuló vízi élőlények ilyenkor szárazra kerülnek vagy lesodródnak.

A kőrakosgatás akár az áramlás mértékét és dinamikáját is gyökeresen megváltozhatja, ezért például az amerikai nemzeti parkokban többnyire már tiltják ezt a foglalatosságot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

stacking

kövek

szórakozás

természet

környezetvédelem