Így pusztítják el az élővilágot a magyar kirándulók: visszafordíthatatlan a kár

HelloVidék   
  Megosztom
Így pusztítják el az élővilágot a magyar kirándulók: visszafordíthatatlan a kár

A „stacking” világszerte népszerű alkotó tevékenység. A kövek óvatos egymásra rakása jó szórakozás, ami már hazánkban is hódít, így például a Dobogókőnél eredő Bükkös-patakot is többfelé látványos kavicstorony ékesíti - olvasható a Balatoni berkek Facebook csoportjában.

Sokan nem tudják azonban, hogy ennek a szórakozásforma igen káros lehet a természetre. A mederanyag legcsekélyebb bolygatása is jóvátehetetlen környezeti károkkal járhat, mivel a kövekre tapadó, alattuk lapuló vízi élőlények ilyenkor szárazra kerülnek vagy lesodródnak.

A kőrakosgatás akár az áramlás mértékét és dinamikáját is gyökeresen megváltozhatja, ezért például az amerikai nemzeti parkokban többnyire már tiltják ezt a foglalatosságot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

stacking

kövek

szórakozás

természet

környezetvédelem