Így pusztítják el az élővilágot a magyar kirándulók: visszafordíthatatlan a kár

HelloVidék   
  Megosztom
Így pusztítják el az élővilágot a magyar kirándulók: visszafordíthatatlan a kár

A „stacking” világszerte népszerű alkotó tevékenység. A kövek óvatos egymásra rakása jó szórakozás, ami már hazánkban is hódít, így például a Dobogókőnél eredő Bükkös-patakot is többfelé látványos kavicstorony ékesíti - olvasható a Balatoni berkek Facebook csoportjában.

Sokan nem tudják azonban, hogy ennek a szórakozásforma igen káros lehet a természetre. A mederanyag legcsekélyebb bolygatása is jóvátehetetlen környezeti károkkal járhat, mivel a kövekre tapadó, alattuk lapuló vízi élőlények ilyenkor szárazra kerülnek vagy lesodródnak.

A kőrakosgatás akár az áramlás mértékét és dinamikáját is gyökeresen megváltozhatja, ezért például az amerikai nemzeti parkokban többnyire már tiltják ezt a foglalatosságot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

stacking

kövek

szórakozás

természet

környezetvédelem