Egyéniben és csapatban is megvédték világbajnoki címüket a magyar fogathajtók

HelloVidék   
  Megosztom
Egyéniben és csapatban is megvédték világbajnoki címüket a magyar fogathajtók

Egyéniben és csapatban is megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott a németországi Drebkauban megrendezett XVIII. Kettesfogathajtó Világbajnokságon, sorozatban negyedszer lettek elsők. A többnapos verseny zárónapja utáni összesítés szerint egyéniben Hölle Martin nyert, a csapatversenyben pedig az ifj. Dobrovitz József - Hölle Martin - Osztertág Kristóf összeállítású magyar válogatott végzett az élen. A sportolók felkészülését az Agrárminisztérium és a Takarékbank támogatta.

Egyéniben Dr. Tóth Andrea a negyvenötödik, Hódi Károly az ötvenkettedik, és Szabó Roland a hatvannegyedik helyet érte el. Csapatban a nyertes magyar válogatott után második a holland, a harmadik pedig a német lett. „Óriási siker, hogy sorozatban negyedszerre is nyertünk egyéniben és csapatban is, és ezzel rekordot döntöttünk. A magyar fogathajtásban a nagy elődök nyomában felnőtt egy újabb generáció. Ígéretes, fiatal, tehetséges gárda, akik már most bebizonyították, hogy ugyanolyan sikeresek, mint az előző generációk. Nagyon szoros versenyben tudtak nyerni, a házigazda németek, valamint a hollandok és az osztrákok is nagyon jól versenyeztek"– mondta az eredményhirdetés után Szilágyi Zsolt csapatmenedzser.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy győzelmemmel hozzájárultam a magyar fogathajtósport újabb rekordjához. Nehéz verseny volt, kiváló ellenfelekkel, ezért külön örülök a győzelemnek. Most egy rövid pihenés következik nekünk és a lovaknak is, de utána folytatjuk a munkát, készülünk a következő évadra

- nyilatkozta Hölle Martin.

A világbajnokságon huszonnégy ország 83 versenyzője indult, Magyarországot hatan képviselték, a csapattagokon kívül egyéniben indult a nyolcadik világbajnokságán részt vevő Hódi Károly, valamint a vb-újonc Dr. Tóth Andrea és Szabó Roland. A hazai keret tartalék versenyzője Dobsa Dalma és ifj. Galvács Ferenc volt.

A hazai lovassport legeredményesebb szakága a kettesfogathajtás. A nemzetközi éremtáblázaton 18 világbajnokság után 30 világbajnoki éremmel toronymagasan a magyar hajtók állnak az élen ebben a kategóriában. Az utóbbi három világbajnokságon egyéniben és csapatban is győztek. Ez a sportág történetében eddig kétszer sikerült a magyaroknak. A mostani, sorozatban negyedik győzelemmel rekordot döntött a magyar kettesfogatsport.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fogathajtás

fogathajtó

kettesfogathajtó világbajnokság

hölle martin

dobrovitz józsef

ifj. dobrovitz józsef