Fantasztikus égi jelenséget videóztak: tűzgömb világította meg a Balatont

HelloVidék   
  Megosztom
Fantasztikus égi jelenséget videóztak: tűzgömb világította meg a Balatont

Az Időkép fonyódi kamerája azt a pillanatot csípte el, amikor a Balaton fölött húzott el és egy pillanatra megvilágította a vizet. Az ország különböző pontjairól is lehetett látni.

Tűzgömb világította meg a Balatont pénteken hajnalban, számolt be a káprázatos égi jelenségről az Időkép. Azt írják,

Több kamerafelvételen is szépen látszik a felettünk elhúzott fényes tűzgömb, a fonyódi időképes kamera például azt a pillanatot csípte el, amikor a Balaton fölött húzott el és egy pillanatra megvilágította a vizet.

Íme a felvétel

Augusztus volt a csillaghullás hónapja: ilyenkor érkeznek meg a Perseidák, vagyis a Perseus csillagkép felől érkező meteorok, amik az év egyik leginkább megbízható és leglátványosabb meteorrajának számítanak. Idén nagyjából a július 17. és augusztus 24. közötti időszakban találkozhattunk a Perseus-ikerhalmaz vidékéről érkező Perseida meteorokkal, amelyek gyorsak és sárgás színűek. A fényesebb meteorok gyakran hagynak másodpercekig, percekig megmaradó nyomot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

csillaghullás

hullócsillag

tűzgömb