Továbbra sem javul a helyzet: hat városban már veszélyes a levegő minősége

MTI   
  Megosztom
Továbbra sem javul a helyzet: hat városban már veszélyes a levegő minősége

Szombatig országszerte kedvezőtlen maradhat a levegő minősége - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Tájékoztatásuk szerint hat városban veszélyes a levegő minősége a kisméretű aeroszolrészecskék (szálló por) tömegkoncentrációja miatt:

További tizenegy településen - Budapesten, Tökölön, Százhalombattán, Salgótarjánban, Egerben, Oszláron, Szolnokon, Szegeden, Várpalotán, Szombathelyen és Szentgotthárdon - egészségtelen a levegőminőség.

Ezek mellett tizenhárom település levegőjét kifogásoltnak minősítették (Debrecen, Hernádszurdok, Vác, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros, Ajka, Győr, Mosonmagyaróvár, Sarród, Sopron).

Javulást a meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hozhat

- tették hozzá.

Az NNK kiemelte, az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Fontosnak nevezték továbbá a naponta többszöri gyors és intenzív szellőztetést. Ez különösen fontos a zsúfoltabb közösségi terekben (például osztálytermekben), ahol az egyéb intézkedések mellett így tovább csökkenthető a Covid-19 fertőzés terjedésének kockázata

- jegyezte meg az NNK.

A Főpolgármesteri Hivatal azt közölte:

szerdán tovább nő a légszennyező anyagok koncentrációja, ez az emelkedés várhatóan péntekig folytatódik. A szombati átmeneti javulás után vasárnaptól ismét romló tendencia valószínű.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

levegőminőség

levegőszennyezettség

levegő minősége

levegőszennyezés