Szívszorító: halála előtt még így akarta segíteni a gyermekmentőket egy nádudvari nő

HelloVidék   
  Megosztom
Szívszorító: halála előtt még így akarta segíteni a gyermekmentőket egy nádudvari nő

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra hagyta házát egy nádudvari nő, aki nyugdíjazásáig a nádudvari TSZ-ben dolgozott növénygondozóként. Tavaly decemberben, 82 éves korában halt meg a debreceni kórházban.

Végrendeletében a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra hagyta alig ötven négyzetméteres vályogházát a nádudvari Somogyi Piroska, aki tavaly decemberben, 82 éves korában halt meg a debreceni kórházban – vette észre a Telex.

Mint írták, korábban sosem találkoztak Somogyi Piroskával, akinek sem férje, sem gyereke nem volt. Annyit tudtak meg róla, hogy nyugdíjazásáig a nádudvari TSZ-ben dolgozott növénygondozóként.

Tegnap megkaptuk a kulcsokat és bementünk a házba. Piroska néni személyes tárgyai között azon gondolkoztunk, vajon milyen ember lehetett ő, milyen életet élt? Nem tudhatjuk hisz nem ismertük, de azt tudjuk, hogy amikor az elmúláson tűnődött és azon, mit hagy a világra maga után, valamiért mi jutottunk eszébe. A gyermekmentést akarta segíteni saját gyermektelen élete után. Talán pont azért

– áll a szervezet bejegyzésében, amellyel emléket kívánnak állítani Somogyi Piroskának.

Hozzátették: 23 év alapítványi működés során még sosem kaptak támogatást egy elhunyttól.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

örökség

gyermekellátás

mentők