Őrjítő áramkimaradások a Balatonnál: kiderült, mi okozza a bosszantó problémát

HelloVidék   
  Megosztom
Őrjítő áramkimaradások a Balatonnál: kiderült, mi okozza a bosszantó problémát

Néhány napja rövid, 4-5 másodperces áramkimaradásokat tapasztalnak több balatoni település lakói. Vajon mi lehet az oka? A telex.hu összeállítása szerint körülbelül egy hete tűnt fel a kellemetlen jelenség.

Az áramszünetek „naponta hozzávetőlegesen nyolcszor” fordulnak elő Balatonföldvár, Balatonszemes, Balatonszárszó és Szórád térségében. A problémáról Németh Kornélné, Balatonszemes polgármestere egy Facebook posztban azt írta, hogy az ügyben már felvették a kapcsolatot a szolgáltatóval és egyúttal türelmet kért a hiba elhárításáig.

A Telexnek az E.ON Hungária Zrt. pedig megerősítette, hogy tudnak a hibákról és dolgoznak a megoldáson.

A jelenség hátterében az automatikus zárlatvédelmi rendszer működése áll, amely a hosszabb áramszünetek megelőzését célozza. Az automatikus védelmi rendszer célja, hogy amikor zárlatot vagy túlfeszültséget érzékel, akkor azonnal működésbe lépve reagáljon, emberi közreműködés nélkül azonnal helyreállítsa az áramszolgáltatás zavartalanságát. Ilyen mikroáramszüneteket jellemzően villámláskor vagy erősen szeles időben érzékelhet a lakosság, a leggyakrabban a vezetékek biztonsági övezetén belülre nyúló növényzet áll a jelenség hátterében

– írta a problémával összefüggésben az áramszolgáltató, hozzátéve, hogy a hibát nagyjából két hete tapasztalják.

Az E.ON közlése szerint a cég szakemberei a rendkívüli hálózatbejárást tartottak, és egy szőlőhegyi területen találtak egy kúszónövénnyel erősen benőtt részt amelynek az eltávolítása után a problémás jelenségek száma csökkent.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

áramkimaradás

balaton