Vízesésszerűen jött a sár: ismét házakra zúdult a kitermelt föld Recsken

HelloVidék   
  Megosztom
Vízesésszerűen jött a sár: ismét házakra zúdult a kitermelt föld Recsken

A pénteki vihar hatására megint sárlavina zúdult Recsk utcájára. Nagy Sándor, helyi lakos hajnalban megosztott egy képet arról, ahogy egy rakodógéppel próbálják megtisztítani az utcát - írta a 444.

Recsken a Hunyadi út lakói a héten saját felelősségükre visszatérhettek a házaikba, miután két hete egy heves zivatar hatására a tiltakozásuk ellenére megnyitott bányából kitermelt föld a házaikra omlott. Sokan a rokonaikhoz menekültek, de voltak, akiket csak a helyi sportcsarnokban tudtak elszállásolni. Aztán a most pénteki vihar hatására megint sárlavina zúdult az utcára. Nagy Sándor hajnalban megosztott egy képet arról, ahogy egy rakodógéppel próbálják megtisztítani az utcát - írta a 444.

Az egyik helyi nő a videójában arról beszélt, hogy megint vízesésszerűen jött le a sár:

A Heves Megyei Kormányhivatal 2021 decemberében adta meg 5 évre a környezetvédelmi engedélyt Andezit-Bau Bányászati Kft-nek, aminek az egyik tulajdonosa Kósa Lajos ügyvédje, Fiák István, aki korábban Kósa feleségével is üzletelt, de még a Fidesz alelnökét behülyítő örökösnővel is volt közös cége. Az innen kitermelhető évi 400-500 ezer tonna követ zúzva, vasúti töltésekhez használnák fel. Egy testületi jegyzőkönyv szerint Paks II.-höz, a Belgrád–Budapest vasútvonalhoz szállítják a itteni köveket - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

recsk

sár

bányászat